Ειδικότερα, το 72% των Ελλήνων νιώθει θυμό όταν επισκέπτεται κλειστούς δημόσιους χώρους που δεν απαγορεύεται το κάπνισμα ενώ το 81,1% πιστεύει ότι η μη εφαρμογή του νόμου για το παθητικό κάπνισμα αποτελεί σημείο πολιτιστικής υποβάθμισης της χώρας.

Σε εκδήλωση για τα αποτελέσματα των ερευνών για το κάπνισμα, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Μπεχράκης παρουσίασε τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για την έκθεση του πληθυσμού στο παθητικό κάπνισμα.

Πέραν των ανωτέρω, σημαντικό εύρημα της δημοσκόπησης είναι ότι το 96% των ερωτηθέντων επικροτεί την ανάπτυξη στοχευμένων δραστηριοτήτων για τη μείωση του καπνίσματος στη σχολική ηλικία.

Πολύ ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία για το κάπνισμα σε μαθητές και εφήβους, όπως παρουσιάστηκαν από την Άννα Κοκκέβη, Επιστημονική Υπεύθυνη των ερευνών του ΕΠΙΨΥ. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, το 15,5% των εφήβων ηλικίας 11-15 ετών, έχουν καπνίσει έστω και μία φορά σε όλη τους τη ζωή ενώ εντυπωσιακό είναι ότι μεταξύ των 15χρονων που έχουν κάνει χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου (έστω μια φορά σε όλη τη ζωή), το 32,3% δεν έχουν καπνίσει ποτέ συμβατικό τσιγάρο.