Μιλώντας στην εκπομπή του Action 24 «Αντιθέσεις», ο ηθοποιός περιέγραψε λεπτομέρειες από το δείπνο που είχαν στο σπίτι του επικεφαλής του ΜέΡΑ25, τη συζήτηση που είχαν μέχρι τις έξι το πρωί πίνοντας ουίσκι, τη βόλτα που έκανε ο Γιάννης Βαρουφάκης με το σκύλο του στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα αλλά και τη «μίνι ανάκριση» που του έκανε η Δανάη Στράτου.

«Κανονίστηκε ένα δείπνο με τον Γιάννη Βαρουφάκη για να γνωριστούμε. Στο δείπνο ήμουν εγώ, ο Γαβράς, η γυναίκα του, ο Γιάννης και η Δανάη. Μέσα στο σπίτι του μου είπε “πρέπει να σου εξομολογηθώ ότι δεν σε ήξερα πριν ακούσω το όνομα σου για την ταινία”. Ένιωσα πολύ άνετα ότι ήταν τόσο ειλικρινής και ότι δεν ήθελε να προσποιηθεί. Το αίσθημα που ένιωσα ήταν καθαρό και ήσυχο. Στην αρχή του δείπνου του ανέφερα και εγώ πρώτος “ξέρεις δεν σε ψήφισα”. Του λέω εγώ σε παρακολουθούσα από το 2009 - 2010 όταν ξεκίνησες να μιλάς μου άρεσε που καταλάβαινα τι έλεγες οικονομικά. Περνούσε η ώρα κάποια στιγμή έφυγε ο Γαβράς και η γυναίκα του, στη συνέχεια έφυγε και η Δαναη και έμεινα εγώ με τον Βαρουφάκη μέχρι τις έξι το πρωί να πίνουμε ουίσκι και να συζητάμε. Κάποια στιγμή είχα πιει τόσο πολύ που δεν ξέρω πως τον άκουγα, συνέχεια του έκανα ερωτήσεις», λέει ο ηθοποιός.

Περιέγραψε ακόμη πως η Δανάη Στράτου του έκανε «ανάκριση» για να μάθει ποιος είναι ο πραγματικός χαρακτήρας του ηθοποιού που θα υποδυθεί το σύντροφό της. «Απ’ αυτό το δείπνο εκτός από το ουίσκι και την συζήτηση μου έχει μείνει το γεγονός ότι κάποια στιγμή όταν έφυγε ο Γαβράς με τη γυναίκα του, ο Γιάννης έβγαλε βόλτα τον σκύλο του. Με μεγάλη τρυφερότητα και αγάπη τον πήρε έξω για να το βγάλει βόλτα, η ώρα ήταν 1:30 μετά τα μεσάνυχτα και εγώ έμεινα με τη Δανάη και είδα μια γυναίκα που αγαπάει πάρα πολύ τον άντρα της και η οποία έχει πάρα πολύ μεγάλη αγωνία για το ποιος είναι αυτός που θα παίξει τον άντρα της στο σινεμά. Μου έκανε μια πολύ ευγενική και μια πολύ μαλακή «ανάκριση» για να δει τι άνθρωπος είμαι συναισθηματικά. Ήθελε να αποκλείσει την πιθανότητα να εκμεταλλευτώ τον άντρα της γιατί το θέμα του Γιάννη και της Δανάης είναι όπως μου είπαν “ότι εμείς λέμε κάποια πράγματα και τα μέσα ενημέρωσης μένουν σε κάτι και το κάνουν μεγάλο και δεν προβάλουν όλη την εικόνα”».

«Όταν άρχισαν τα γυρίσματα κάποιες φορές είχε έρθει (ο Βαρουφάκης) και καθόταν δίπλα στην κάμερα και με κοιτούσε, για μένα ήταν πολύ περίεργο να με κοιτάει αυτός τον οποίο έχω υποδύομαι ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Έχουμε βρεθεί κι άλλες φορές έχουμε φάει μαζί έχουμε πιει ποτάκι είναι πολύ ωραίος τύπος και χαλαρός» συνέχισε ο Χρήστος Λούλης.

Τέλος, ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι αυτό που ενόχλησε τον Γιάνη Βαρουφάκη είναι ότι η σύζυγός του παίζει σε λίγες σκηνές στην ταινία. «Αυτό που έχει πειράξει τον Γιάννη στην ταινία είναι ότι ενώ στο βιβλίο ήταν συνέχεια η Δανάη δίπλα του στην ταινία ήταν πολύ λίγο, ήθελε να έχει περισσότερη συμμετοχή και θεωρεί πως ο ίδιος θα ήταν διαφορετικός εάν η Δανάη δεν ήταν κάθε μέρα δίπλα του να μιλάνε» εξηγεί.