Μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας, ο κ. Γλωσσιώτης ισχυρίστηκε πως στη συνάντηση που είχε με παράγοντες του υπουργείου Υγείας του είπαν πως σε περίπτωση που εγκριθεί το κονδύλι θα «έρθει ντόμινο άλλων περιπτώσεων με άλλου είδους παθήσεις».

«Ο Παναγιώτης υπάρχει, το πρόβλημα υπάρχει και η λύση του προβλήματος υπάρχει αλλά είναι ακριβή. Θέλω να σας αναφέρω και δεν θέλω να έρθω σε κόντρα με το υπουργείο, λέει ο κ. Κικίλιας πως δεν είναι οικονομικό από τη στιγμή που μου λέει Γιώργο δεν μπορώ να το κάνω αυτό γιατί μετά θα έρθει ένα ντόμινο άλλων περιπτώσεων με άλλου είδους παθήσεις. Μας είπε έτσι ακριβώς. Αν υπήρχε έστω και μία δυνατότητα να τίθεται ζήτημα ζωής για το παιδί μας δεν θα παίρναμε κανένα ρίσκο», είπε ο κ. Γλωσσιώτης.

«Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο, κανένα απολύτως ρίσκο. Το παιδάκι στην Κύπρο πως είναι δυνατόν το υπουργείο Υγείας εκεί να έστειλε το παιδί;», είπε ο πατέρας του Παναγιώτη-Ραφαήλ, Γιώργος Γλωσσιώτης και τόνισε πως οι γιατροί που παρακολουθούν το παιδί δεν θεωρούν πως διατρέχει κίνδυνο φεύγοντας στο εξωτερικό», επεσήμανε.

«Έχω να σας πω πως κάθε τέσσερις μήνες που κάνει τη θεραπεία το παιδί υπογράφουμε εμείς οι ίδιοι με δική μας ευθύνη, παραδίδουμε το παιδί στο χειρουργείο. Εμείς οι ίδιοι αναλαμβάνουμε την ευθύνη του παιδιού μας, δεν την αναλαμβάνει κανένας νευρολόγος και κανένας αναισθησιολόγος. Αυτή την ευθύνη θα την αναλάβουμε και τώρα, ξέρουμε πως είναι για το καλό του παιδιού. Ξέρουμε ότι η Ελλάδα είναι μαζί μας, είναι πολύ συγκινητικό. Έχει μαζευτεί ένα ποσό 1.300.000 ευρώ μόνο από το Facebook και χωρίς να παίζουμε σε κανένα μεγάλο κανάλι. Το παιδί μου είναι αποφασισμένο, το παιδί μου με οδηγεί και είναι μαζί μου όλος ο κόσμος, όλη η Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Γλωσσιώτης.