Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», πρόκειται για πολίτες που έχουν ιδιοκτησία στις 16 περιοχές που η συλλογή δηλώσεων λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα που στάλθηκαν μόνο χθες σε 500.000 πολίτες αφορούν σε ενημέρωση της τρέχουσας διαδικασίας, τα στοιχεία αντλήθηκαν από το Ε9, ενώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η ίδια επικοινωνία αναμένεται να επαναληφθεί και τον επόμενο μήνα, καθώς στις 29 Νοεμβρίου εκπνέει η παράταση για 13 ακόμα Ενότητες.

Η ανάρτηση στην Αθήνα τελικά θα γίνει, σύμφωνα με την εφημερίδα, στις αρχές Ιανουαρίου, αφού το ανάδοχο σχήμα ολοκλήρωσε νωρίτερα τα δεδομένα που προέκυψαν κατά την προανάρτηση.

Τον Δεκέμβριο θα γίνει η προανάρτηση σε Βόλο και τη σκυτάλη θα πάρουν Λαμία και Λιβαδειά τον Φεβρουάριο. Παράλληλα, επιστρέφουν στον Φορέα οι περίπου 25 δικηγόροι που αποχώρησαν πέρσι έπειτα από την αλλαγή στη δομή του.

Συγκεκριμένα, έλαβαν ή πρόκειται να λάβουν στις επόμενες 4-5 ημέρες ηλεκτρονική ειδοποίηση οι κάτοχοι ιδιοκτησίας σε μία ή περισσότερες από τις εξής Περιφερειακές Ενότητες: Δράμας, Ξάνθης, Θάσου, Ροδόπης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Ηρακλείου, Μαγνησίας και Δυτικής Αττικής.

Για όλες τις παραπάνω περιοχές η προθεσμία έγκαιρης υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

Τονίζεται δε πως καμία περαιτέρω παράταση δεν πρόκειται να δοθεί.

Τον επόμενο μήνα ειδοποίηση θα πάρουν οι πολίτες που έχουν ιδιοκτησίες σε: Καστοριά, Φλώρινα, Μαγνησία, υπόλοιπο Σποράδων, Εύβοια, Αχαΐα, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Κόρινθο, Σάμο, Χίο και Ικαρία.