Ο κ. Παπαστεργίου είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ πως ποτέ δεν περίμενε ότι η είδηση πως οι κάτοικοι θα έχουν δωρεάν νερό θα έπαιρνε τέτοια έκταση.

«Ζήτησα συγγνώμη επειδή το ένιωθα, όταν ντρεπόμουν να περάσω από την Απόλλωνος, τι θα έλεγα στους ανθρώπους που είχαν δίκιο, έστειλα την επιστολή στους που είναι λίγο πιο απρόσωπη γιατί δεν μπορούσα να τους μαζέψω όλους», δήλωσε ο κ. Παπαστεργίου.

«Μία εβδομάδα μετά τις εκλογές, 3 Ιουνίου, αποφασίζουμε στην οδό Απόλλωνος ότι θα φτιάξουμε καινούρια πεζοδρόμια διότι οδηγούν προς το Μουσείο Τσιτσάνη, είναι κεντρικοί δρόμοι. Η τεχνική υπηρεσία λίγο εσπευσμένα με υπερβάλλοντα ζήλο σπάει το πεζοδρόμιο χωρίς να συνεννοηθεί με τη ΔΕΥΑΤ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τρικάλων) νωρίτερα να φροντίσει για να φτιάξουν το δίκτυο ύδρευσης και τις οπτικές ίνες. Όλη αυτή η ιστορία και ένας εργολάβος που δεν είχε υπογράψει σύμβαση, καλοκαίρι, κλειστά εργοστάσια, φτάσαμε τελικά Οκτώβριο για να τελειώσουμε το έργο», είπε ο κ. Παπαστεργίου.

«Πριν από ένα μήνα ντρεπόμουν να περάσω, είχε αναδειχτεί το θέμα στην τοπική κοινωνία, είχαν δίκιο οι κάτοικοι, οι λίγοι αλλά υπαρκτοί καταστηματάρχες της περιοχής, είχαν ταλαιπωρία και δεν έβλεπαν να δουλεύουν, γιατί ο εργολάβος είχε ζητήματα, αργήσαμε να κάνουμε τη σύμβαση με τον εργολάβο. Και επειδή δεν μπορούσα να τους μαζέψω όλους θεώρησα σωστό να στείλω μια επιστολή, να ζητήσω συγγνώμη για την ταλαιπωρία και να τους ζητήσω γι αυτούς τους τέσσερις μήνες επειδή δεν προσφέραμε καλές υπηρεσίες σαν ΔΕΥΑΤ να μην πληρώσουν νερό», ανέφερε.

«Οι υπηρεσίες μας όφειλαν να είχαν συνεννοηθεί καλύτερα. Τους το διαμήνυσα σε όλους τους τόνους», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

«Μην κατηγορείτε τους δημάρχους, το παλεύουν όσο μπορούν παλεύοντας με τη γραφειοκρατία. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αρχίζει και αλλάζει, έχουν μπει νέοι άνθρωποι και αλλάζουν και οι νοοτροπίες», επεσήμανε.

Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε σε αλλαγές που έχουν γίνει στα Τρίκαλα, όπως για παράδειγμα την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου «πολύ πριν το κάνουν οι άλλοι». «Θα πάτε σε μια ταβέρνα με την οικογένειά σας και θα σας πουν όχι. Ξέρω πως το βράδυ δεν τηρείται απαρρέκκλιτα», ανέφερε. «Στα Τρίκαλα το ποτάμι το ζούμε σε αντίθεση με άλλες πόλεις που το μπάζωσαν».

 

«Ελπίζω να μην ξαναφέρω τους δημότες μου στα όρια τους για να χρειαστεί να ζητήσω συγγνώμη αλλά θα το κάνω», κατέληξε ο κ. Παπαστεργίου.