Οι αξιωματικοί της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. που είχαν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας προσπαθώντας να εξακριβώσουν την ταυτότητα του, δεν άργησαν να φτάσουν στα ίχνη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πάνω του είχε ένα ψεύτικο πιστόλι με το οποίο προφανώς ζητούσε από τους υπάλληλους να του δώσουν τα χρήματα της ταμειακής μηχανής, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι βρέθηκαν σε κάποιο σακίδιο και τα ρούχα τα οποία φορούσε όταν διέπραξε τις ληστείες, από τις οποίες τελικά κατάφερε να αποσπάσει συνολικά το ποσό των 1400 ευρώ. Τα ρούχα του μάλιστα αναγνωρίστηκαν από τους αυτόπτες μάρτυρες των σούπερ μάρκετ.

Από την πρώτη ληστεία που διέπραξε στις 23 Οκτωβρίου απέσπασε με τη χρήση όπλου 800 ευρώ ενώ από τη δεύτερη, το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου το ποσό των 600 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για άστεγο που δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές και ο οποίος συνελήφθη στην οδό Μάχης Κρήτης, κοντά στο σημείο δηλαδή που διέπραξε τη ληστεία την 1η Νοεμβρίου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ληστείας ενώ ο 54χρονος θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα.