Το θέμα με το «μπάρμπεκιου» έχει λάβει σοβαρές πολιτικές διαστάσεις μετά την σύγκρουση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη, με τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, στη Βουλή.

Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα, ο διοργανωτής του μπάρμπεκιου, Δημήτρης Ζιαμπάζης είπε στον ΑΝΤ1: «Είναι ένας πρωτότυπος τρόπος διαμαρτυρίας, λίγο πιο ευρηματικός θα έλεγα. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τον υποβιβασμό και την γκετοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής. Σαν αυτή την περιοχή υπάρχουν και άλλες στη βόρεια Ελλάδα που έχουν τρομερά μεγάλο πρόβλημα γκετοποίησης και υποβιβασμού. Θέλαμε να αναδείξουμε το πρόβλημα της περιοχής. Ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι θα φάμε χοιρινό και θα πιούμε αλκοόλ γιατί με αυτό τον τρόπο θα στείλουμε μήνυμα ότι στο μέλλον δεν θα δεχτούμε τα φαινόμενα της γκετοποίησης και της αλλαγής τρόπου ζωής σε κάποιες περιοχές όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη».

«Θα σας θυμίσω ότι αυτοί οι άνθρωποι, καλώς ή κακώς, έχουν μια διαφορετική κουλτούρα και παραδείγματα στην Ευρώπη μας έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια ότι δεν αφομοιώνονται στις τοπικές κοινωνίες αλλά γκετοποιούνται και πολλές φορές προσπαθούν να επιβάλλουν τον δικό τους τρόπο ζωής που δεν συμβαδίζει με τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. Πολλές φορές έχουμε βρεθεί σε ακρότητες με τρομοκρατικά χτυπήματα σε Μετρό, εμπορικά κέντρα», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τη φράση δημοσιογράφου που έκανε λόγο για «τρομαγμένους ανθρώπους» ο κ. Ζιαμπάσης είπε: «αυτό το πράγμα παρακαλώ να σταματήσει, το 80% αυτών των ανθρώπων δεν είναι από εμπόλεμες περιοχές. Έρχονται από χώρες που δεν μπορείτε να φανταστείτε, από την Αλγερία μέχρι το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, δεν είναι καν πρόσφυγες, δεν είναι καν από εμπόλεμες περιοχές, όλοι τους, φοράνε οι περισσότεροι ακριβά ρούχα, είναι άνδρες νεαρής ηλικίας και να σας ενημερώσω από πρώτο χέρι πλέον πως οι τοπικές κοινωνίες έχουν μεγάλο πρόβλημα με περιστατικά παρενόχλησης σε νεαρές κοπελίτσες και όπως γνωρίζετε ένας πατέρας μέσος Έλληνας δεν μπορεί να το ανεχτεί αυτό το πράγμα και στο άμεσο μέλλον θα περάσουμε και σε πιο ακραίες καταστάσεις».

«Να σας πω ότι θα ήθελα να επιστρέψω πίσω τον χαρακτηρισμό ακραίοι, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να έχει το ακραιόμετρο και το πατριδόμετρο, αγαπάμε την πατρίδα μας, την πολιτιστική μας ταυτότητα. Πραγματικά αυτούς τους ανθρώπους δεν τους μισούμε και μακάρι να υπήρχε ένας τρόπος αυτοί οι άνθρωποι να επιστρέψουν στις πατρίδες τους» είπε ο κ. Ζιαμπάζης και υποστήριξε ότι το 90% των προσφύγων που ήρθαν στην Ελλάδα είναι οικονομικά εύρωστοι και δεν επέλεξαν να έρθουν στη χώρα για οικονομικούς λόγους αλλά «για τυχοδιωκτικούς λόγους, είναι τυχοδιώκτες. Έχετε ακούσει για την υπογεννητικότητα και πως πάνω από 500.000 νεολαία έχει φύγει στην Ευρώπη;»

«Να σας δώσω μια εναλλακτική λύση; Επειδή ακούμε για ανθρωπισμό και δημοκρατία, εμείς είμαστε πραγματικά ανθρωπιστές και δημοκράτες. Και να σας πω ότι βλέπω περίσσια υποκρισία στον πολιτικό χώρο που εκπροσωπεί ο κ. Γιαννούλης. Αν ήταν όντως ανθρωπιστές θα έπρεπε να ενδιαφερθούν για τον ντόπιο πληθυσμό που έχει γκετοποιηθεί. Γνωρίζω πως έχουν άριστες σχέσεις με τις ΜΚΟ που από πίσω έχουν πακτωλό χρημάτων. Ο ρόλος των ΜΚΟ θα έπρεπε να είναι να προσπαθούν να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους να ευημερήσουν στις πατρίδες τους», είπε ο κ. Ζιαμπάζης.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, αναφέρθηκε στο μπάρμπεκιου μιλώντας στη Βουλή: «Δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στην Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές. Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος αλλά από κάθε Έλληνα δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής πίστης».