«Έντεκα χρόνια είναι άνεργος. Όταν κατέβηκε από τη Δανία, δούλευε εκεί. Είναι τελειόφοιτος της ανωτάτης σχολής τουριστικών επαγγελμάτων, ξέρει τέσσερις γλώσσες με δίπλωμα και λόγω ανεργίας έντεκα χρόνια τώρα... αν δείτε εκεί που μένει είναι χάλασμα», δήλωσε ο αδερφός του στο neakriti.gr.

«Ερχόταν σπίτι. Έκανε ένα μπάνιο κι έτρωγε. Είναι πολύ καλό παιδί και φιλότιμος. Εχθές του έδινα λεφτά και δεν τα έπαιρνε γιατί ξέρει ότι δεν έχω και εγώ. Μου τα έδωσε ο μικρός μου ο γιος και μου είπε “δώστα στο θείο” και δεν τα έπαιρνε. Είναι και περήφανος» διερωτάται.

«Τελευταία είχε κάνει μια βιοτεχνία και έφτιαχνε μαχαίρια αλλά δεν πήγαινε καλά και πάνω στην απελπισία του έκανε αυτό που έκανε», δήλωσε ο φίλος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλήματα υγείας οδήγησαν τον 54χρονο στην ανεργία και εν τέλει έμεινε άστεγος.

Το τελευταίο διάστημα ο 54χρονος έμενε σε ένα παράπηγμα μαζί με τα δύο σκυλιά του που αρνήθηκε να τα αποχωριστεί για να γίνει δεκτός στο Κέντρο Αστέγων Ηρακλείου. Το παράπηγμα βρίσκεται πολύ κοντά στο δεύτερο σούπερ μάρκετ που λήστεψε με ψεύτικο όπλο. Όπως ισχυρίστηκε μετά τη σύλληψή του, ήταν νηστικός για τέσσερις μέρες και έτσι οδηγήθηκε στις ληστείες.

Στην απολογία του ο 54χρονος δεν αρνήθηκε τις πράξεις του και οδηγήθηκε στα κρατητήρια.