Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο φερόμενος πατέρας νεογέννητου απειλούσε να πέσει από το μπαλκόνι και επιτέθηκε στην προϊσταμένη επιστασίας και εργαζόμενο σεκιούριτι.

«Με αφορμή τον προπηλακισμό εργαζομένου του Νοσοκομείου μας από συνοδούς ασθενούς και συγκεκριμένα της προϊσταμένης του τμήματος Επιστασίας και Ιματισμού καθώς και υπαλλήλου του προσωπικού φύλαξης του Νοσοκομείου, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καταγγέλλουμε τα φαινόμενα βίας (λεκτικής, σωματικής κτλ) εντός των Δημοσίων Νοσοκομείων», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Παράλληλα ζητά τη λήψη μέτρων από τη διοίκηση «για τον περιορισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επικίνδυνων φαινομένων».

«Δυστυχώς τα περιστατικά βίας και ύβρεων σε βάρος του προσωπικού των Δημοσίων Νοσοκομείων παρουσιάζουν, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, αυξητικές τάσεις και συνεχώς πυκνώνουν», επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Τα μέτρα που οφείλουν τα αρμόδια όργανα να λάβουν άμεσα αφορούν κάθε μορφή βίας (λεκτική, σωματική κλπ.) εξασφαλίζοντας τη φύλαξη των νοσοκομειακών χώρων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με επαρκές και εκπαιδευμένο προσωπικό φύλαξης. Οφείλουμε να κρατήσουμε τη Δημόσια Υγεία όλοι μαζί, εξασφαλίζοντας την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.