Το αγοράκι, όπως αναφέρει το Korinthostv.gr, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αρχικά στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου οι γιατροί έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, και έπειτα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Παίδων Αθηνών, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Τι είναι το «παιχνίδι του πνιγμού»

Ένα από τα παιχνίδια που κατά περιόδους εμφανίζονται στο διαδίκτυο και δύνανται να βάλουν σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων είναι το «παιχνίδι του πνιγμού».

Εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως νεαρής ηλικίας, ανεβάζουν στο διαδίκτυο βίντεο που έχουν τραβήξει οι ίδιοι και στα οποία φαίνεται να αυτοστραγγαλίζονται προκειμένου να νιώσουν για μερικά δευτερόλεπτα μια αίσθηση «ευφορίας», προτού χάσουν τις αισθήσεις τους.

Την τελευταία 10ετία σχεδόν 900 άτομα έχουν πεθάνει από το «παιχνίδι του πνιγμού» (the choking game), τα περισσότερα εκ των οποίων στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΠΝ) στα πρώτα τρία λεπτά στραγγαλισμού βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η μνήμη, η ισορροπία και το κεντρικό νευρικό σύστημα παραλύουν. Λίγα δευτερόλεπτα  μετά το άτομο πεθαίνει. Για όσους επιζούν, η παρατεταμένη στέρηση του οξυγόνου στον εγκέφαλο μπορεί να προκαλέσει κώμα, επιληπτικές κρίσεις, διασείσεις, και αιμορραγίες στα μάτια.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ΚΕΠΝ το 87% των ατόμων που επιδίδονται σε αυτό το επικίνδυνο και εν δυνάμει θανατηφόρο «παιχνίδι» είναι άντρες έφηβοι.

Πηγή: Korinthostv.gr