Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open σχεδόν όλοι οι μαθητές του γυμνασίου στο Λουτράκι έπαιξαν το «παιχνίδι του πνιγμού» ή «της αναπνοής» όπως είναι γνωστό μεταξύ τους.

Όπως δήλωσαν μαθητές το περιστατικό με τον 12χρονο δεν ήταν το μοναδικό που συνέβη στο Λουτράκι, καθώς στο διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο το οποίο ανέβασε μία μαθήτρια που πηγαίνει στο γυμνάσιο στο Λουτράκι.

Το σοκαριστικό της υπόθεσης είναι ότι το συγκεκριμένο βίντεο δημοσιεύτηκε μόλις πέντε ώρες αφότου είχε συμβεί το περιστασιακό με τον 12χρονο.

Το βίντεο δείχνει ένα κορίτσι να κρατάει την αναπνοή της, να χάνει τις αισθήσεις της και δύο αγόρια να την συγκρατούν για να μην πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί.

Μάλιστα εκπαιδευτικός είπε ότι πριν από λίγες ημέρες, ένα αγόρι που πηγαίνει δευτέρα γυμνασίου έπαιξε «το παιχνίδι του πνιγμού», με αποτέλεσμα να χάσει για μερικά δευτερόλεπτα τις αισθήσεις του, να πέσει από τις σκάλες και να σπάσει αρκετά δόντια. Μάλιστα και αυτό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το παιχνίδι παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις καθώς μαθητής της πέμπτης δημοτικού είπε ότι το έχει παίξει έξι φορές, ενώ όπως είπε το έχουν παίξει σχεδόν όλοι οι συμμαθητές του και το παίζουν συνέχεια στα διαλείμματα και όπως είπε είναι της μόδας στο Λουτράκι να παίζουν το συγκεκριμένο παιχνίδι.