Κατά την πρώτη σύλληψη του από αστυνομικούς της Δ.Α.Ε.Ε.Β., τον Δεκέμβριο του 2010, είχαν εντοπιστεί στην οικεία που διέμενε στη Νέα Ιωνία κλειδιά που άνοιγαν την πόρτα του κρησφύγετου του «Επαναστατικού Αγώνα», επί της οδού Μήδειας 7 στην Κυψέλη. Ο ίδιος, στη δίκη για την τρομοκρατική οργάνωση, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες με τη φράση: «Αρνούμαι τις κατηγορίες, η δίωξή μου είναι πολιτική»! Τελικά, το 2013, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 7,5 ετών για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και παράνομη χρήση ασυρμάτου.

Ο 41χρονος σήμερα Ε.Σ. έκτισε ποινή μέρος από την ποινή κάθειρξη που του είχε επιβληθεί στις φυλακές Αλικαρνασσού, ενώ σε κείμενο του που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου είχε γράψει ότι: «Βρίσκομαι στη φυλακή, γιατί φυσικά ποτέ δεν αρνήθηκα ότι συμμετείχα ευρύτερα σε κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες από μικρή ηλικία ούτε έκρυψα πως αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

Ωστόσο, στις 12 Φεβρουαρίου 2018, αποφυλακίστηκε με βάση τις διατάξεις του αρ. 43 του Ν. 4489/2017 (σ.σ. νόμος Παρασκευόπουλου) υπό τον όρο ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής [3 έτη, 6 μήνες και 26 ημέρες], σε περίπτωση που υποπέσει μέσα σε πέντε έτη από την αποφυλάκισή του σε νέα αξιόποινη πράξη από δόλο και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά το υπόλοιπο της ποινής του.