Αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης δύο φορές ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Τα ΜΑΤ ψέκασαν με χημικά δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στο σημείο ενώ τους απομάκρυναν, πενήντα μέτρα μακριά από την είσοδο της ΑΣΟΕΕ. 

Οι φοιτητές καταγγέλλουν πως δέχτηκαν απροκάλυπτη επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι φοιτητές αποχώρησαν λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι από την ΑΣΟΕΕ φωνάζοντας συνθήματα. 

Πρώην περιφερειακός σύμβουλος της Αττικής που βρέθηκε έξω από την ΑΣΟΕΕ ανέφερε πως «ήρθαμε εδώ γιατί μας ειδοποιήσανε ότι είναι τραυματισμένα παιδιά μέσα με κρίσεις πανικού. Απευθυνθήκαμε στον επικεφαλής και μας είπε ότι δεν μπορεί να περάσει κανείς ούτε να βγει έξω να παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες. Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τη ΓΑΔΑ και ο ένας μας στέλνει στον άλλο». «Αυτή τη στιγμή διεξάγεται ένα έγκλημα, όχι μόνο κατά της δημοκρατίας αλλά των παιδιών, των φοιτητών που τους έχουν εγκλωβίσει μέσα», τόνισε και ισχυρίστηκε πως μέσα στο κτήριο υπήρχαν έξι τραυματίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τραυματίστκαν δύο αστυνομικοί και έγιναν τρεις προσαγωγές.

Οι φοιτητές έστησαν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από την κεντρική πόρτα της ΑΣΟΕΕ.

Η στιγμή που τα ΜΑΤ απομακρύνουν τους δημοσιογράφους: 

«Βρισκόμαστε σε μία συνεννόηση για να φύγουν τα παιδιά με ασφάλεια. Δυστυχώς αυτό που βλέπουμε είναι το νόμος και τάξη της νέας κυβέρνησης. Φοιτητές είναι, μαζευτήκανε εδώ για να συνεδριάσουνε, είναι από αρκετούς συλλόγους. Απόφαση της Συγκλήτου είναι να κλείσει το πανεπιστήμιο αλλά το πανεπιστήμιο είναι ανοιχτό, δεν είναι της Συγκλήτου. Το πανεπιστήμιο πρέπει να παραμείνει ανοιχτό αυτό ζητούν τα παιδιά», είπε βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα που βρέθηκε στην ΑΣΟΕΕ.

Στη σχολή βρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ο οποίος απομακρύνθηκε από φοιτητές. 

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση της Συγκλήτου της ΑΣΟΕΕ μπήκε λουκέτο στη σχολή μέχρι την 17η Νοεμβρίου.