Ο Χριστόδουλος Ξηρός, κατηγορείται για «εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο για άνθρωπο» αλλά και για «διακεκριμένη φθορά δια πυρός». Το περιστατικό φέρεται να έχει συμβεί μεταξύ 2017 και 2018, όταν ο Χριστόδουλος Ξηρός ως έγκλειστος στη Θεσσαλονίκη διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες κράτησης, ζητώντας την μεταφορά του στον Κορυδαλλό. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με τη χρήση αναπτήρα έβαλε φωτιά στο στρώμα του κελιού του, στο χώρο του Πειθαρχίου. «Προκάλεσε πυρκαγιά ασυνήθους έκτασης και έντασης που δεν μπορούσε να κατασβηστεί εύκολα, παρά μόνο με ειδικά μέσα πυρόσβεσης και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο ζωής σε άνθρωπο, λόγω της πυκνής και αποπνικτικής αιθάλης αλλά και της δυνατότητας εξάπλωσης αλλά και σε παρακείμενα κελιά συγκατηγορουμένων, ασθενών και μη» αναφέρει σύμφωνα με το grtimes.gr το παραπεμπτικό βούλευμα.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός κατηγορείται ακόμα ότι «κατέστρεψε ξένα κινητά πράγματα» και πως «προκάλεσε φθορές στους τοίχους του καταστήματος, ρυπαίνοντας τους με την πυκνή αιθάλη που προκάλεσε η πυρκαγιά».

ΠΗΓΗ: grtimes.gr