Ήδη τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί, ενώ η κορύφωσή τους θα είναι την Κυριακή της 17ης Νοεμβρίου όπου περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών θα επιχειρήσουν να στήσουν ένα απροσπέλαστο δίχτυ ασφαλείας.

Στόχος είναι να αποτραπεί η είσοδος επίδοξων καταληψιών όπως συνέβη προ ημερών στο κτήριο της ΑΣΟΕΕ όπου τα ΜΑΤ δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν καθώς οι επίδοξοι ταραξίες είχαν παρεισφρήσει νωρίτερα ανάμεσα σε χιλιάδες ανυποψίαστους φοιτητές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα φετινά μέτρα ασφαλείας θα είναι τα πιο αυστηρά των τελευταίων ετών, ενώ θα εφαρμοστεί και δόγμα προληπτικών προσαγωγών εάν εντοπιστούν άτομα να κινούνται ύποπτα γύρω από τα συγκεκριμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Φάνηκε άλλωστε και πριν από λίγες ώρες στο κτήριο της ΑΣΟΕΕ, το κλίμα στα Εξάρχεια μυρίζει... μπαρούτι και είναι βέβαιο πως οι γνωστοί αντιεξουσιαστές θα επιδιώξουν να κινητοποιήσουν όσες περισσότερες δυνάμεις μπορούν για να στηθεί σκηνικό εκτεταμένων επεισοδίων.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι κομβικό ρόλο θα έχει το ελικόπτερο και τα drones της ΕΛ.ΑΣ. (υπό τον φόβο... αντιεξουσιαστικού παρκούρ σε ταράτσες των Εξαρχείων) και η Ομάδα ΔΡΑΣΗ που αποτελεί την μετά από χρόνια διάδοχο της Ομάδας ΔΕΛΤΑ.