Ο κ. Γερουλάνος επισημαίνει ότι θα έπρεπε η κυρία Γκαγκάκη, δημοτική σύμβουλος με τον Κώστα Μπακογιάννη, θα έπρεπε να έχει απομακρυνθεί από τη θέση της, μετά τη συμπεριφορά της στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, όταν σχολίασε με συγκεκριμένο -εξαιρετικά ατυχή- τρόπο τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε φοιτήτρια στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ.

«Είχαμε την ελπίδα πως είτε η κα Γκαγκάκη, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης, είτε ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Μπακογιάννης, θα αντιλαμβάνονταν την ουσία αλλά και τον συμβολισμό που εμπεριέχει η επίσημη ενασχόληση με τον πολιτισμό της Αθήνας καθώς και τη σημασία του παραδείγματος στο χώρο του πολιτισμού και της πολιτικής, αναλαμβάνοντας με παρρησία και χωρίς τυμπανοκρουσίες τις ευθύνες τους.

Τα πράγματα είναι απλά: Η κα Γκαγκάκη δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση της, ως ένδειξη κατανόησης ότι συμπεριφορές όπως η δική της στην επίμαχη τηλεοπτική εκπομπή δεν έχουν θέση ούτε στον χώρο ευθύνης της, ούτε στην ελληνική κοινωνία» έγραψε στο Facebook ο κ. Γερουλάνος.