Για τη δολοφονία του ναυτικού, πλην της 52χρονης πρώην συζύγου του, υπηκόου Βουλγαρίας, κατηγορείται επίσης μία 29χρονη συμπατριώτισσά της -που φέρεται να την βοήθησε να βρει δύο εκτελεστές από την Ρουμανία- η οποία έχει καταδικαστεί, επίσης σε πρώτο βαθμό, σε κάθειρξη 18 ετών.

Η δίκη οδηγήθηκε σε αναβολή μετά από δήλωση του προέδρου ότι, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, θα πρέπει να απέχει επί σειρά μηνών από τα καθήκοντά του. Έτσι η υπόθεση θα εισαχθεί εκ νέου στο πινάκιο υπό τη νέα σύνθεση του δικαστηρίου που θα οριστεί.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλε η 29χρονη θεωρούμενη ως συνεργός στο έγκλημα. Παρά την αντίθετη εισαγγελική εισήγηση, η δεύτερη κατηγορούμενη με απόφαση του δικαστηρίου βγαίνει εκτός φυλακής με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η δολοφονία του Βασίλη Κοκκίνη έγινε τον Ιανουάριο του 2015 στο διαμέρισμα που έμενε η 52χρονη με τον ανήλικο γιο τους. Το πτώμα του 63χρονου βρέθηκε τυχαία έναν χρόνο μετά, όταν δικαστικοί επιμελητές μπήκαν στο σπίτι για εξωστική διαδικασία.