Η 48χρονη νηπιαγωγός από τη Λαμία καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλάκιση για απάτη κατ’ εξακολούθηση και για πλαστογραφία.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η 48χρονη πιάστηκε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα τα οποία είχε πάρει από τον κουμπάρο και οικογενειακό της φίλο προκειμένου να τον «εξυπηρετήσει».

Κατά τη διάρκεια της δίκης αποδείχτηκε πως η 48χρονη μέσα σε τέσσερα χρόνια απέσπασε σταδιακά από τον κουμπάρο της 50.000 ευρώ, εκμεταλλευόμενη την αγωνία του και τον πόνο του για την επιμέλεια του παιδιού του, αφού βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με την πρώην σύντροφό του.

Μάλιστα η 48χρονη νηπιαγωγός για να γίνει πιστευτή δεν δίστασε να εμπλέξει στην υπόθεση και ονόματα δικαστικών λειτουργών, υπαλλήλων των δικαστηρίων, αλλά και αστυνομικών, καταφέρνοντας έτσι να εξαπατήσει τον φίλο και κουμπάρο της.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της η 48χρονη παραδέχτηκε τις πράξεις της και ζήτησε συγγνώμη ενώ υποστήριξε ότι κάποιος την εκβίαζε και της αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά με αποτέλεσμα να αποφασίσει να... εξαπατήσει τον κουμπάρο της.

Η εισαγγελέας της έδρας Χρυσάνθη Καδόγλου έκανε λόγο για ενορχηστρωμένο σχέδιο από την κατηγορούμενη, ενώ για την απολογία της είπε ότι προσπάθησε να «θολώσει τα νερά» και να «ρίξει στάχτη» στα ματιά όλων, γι αυτό και ζήτησε την ενοχή της για όλες τις κατηγορίες χωρίς να της αναγνωριστούν όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησε η υπεράσπιση.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας της επέβαλε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών και με τον όρο ότι κάθε μήνα θα δίνει τουλάχιστον 500 ευρώ στον κουμπάρο της.

Η Πρόεδρος του δικαστηρίου Μαριάννα Μπέη ανακοινώνοντας την ποινή στην κατηγορούμενη μεταξύ των άλλων την προέτρεψε να κάνει δύο και τρεις δουλειές ώστε να μπορέσει να επιστρέψει τα χρήματα στον κουμπάρο «για μας η απαξία της πράξης σας, αυτό το νόημα έχει....», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μπέη.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του κουμπάρου, Γιώργος Δούμας δήλωσε: «Ο εντολέας μου και εις το στάδιο της διαδικασίας, επέδειξε μεγαλείο ψυχής στην εκλιπαρούσα επιείκεια κατηγορουμένη, σεβόμενος την ιδιότητά της ως μητέρα. Η δικαία τιμώρησή της και οι βαρύτατες συνέπειές της να αποτελέσουν μάθημα αποτροπής εις τους ορεγόμενους με απάτες να εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο...».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της 48χρονης, Δημήτρης Κρούπης και Βασίλης Τσούκας, δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι, τόσο για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου στο πρόσωπο της κατηγορουμένης, όσο και για το ύψος της ποινής και το ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης.