Όπως καταγγέλλουν ο δικηγόρος και ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας στον ΑΝΤ1, οι κατηγορούμενοι φέρονται να επιχείρησαν να παραπλανήσουν τους ψυχιάτρους που τους εξέτασαν.

Οι δύο νεαροί, από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους και της ομολογίας της εμπλοκής τους στη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, επικαλέστηκαν ψυχολογικά προβλήματα. Οι ίδιοι ζήτησαν εξέταση από ψυχίατρο, ο οποίος τους παρακολουθεί για μήνες. Και οι δύο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, επικαλούνται ότι ταλαιπωρούνται ακριβώς από τις ίδιες διαταραχές: ελλειμματική προσοχή και υπερκινητικότητα κατά τα σχολικά χρόνια, έντονη επιθετικότητα στην εφηβεία και χρήση ναρκωτικών ουσιών που οδήγησε σε ψυχωσικές διαταραχές. 

«Θα προσπαθήσουν να επικαλεστούν το ο,τιδήποτε και οι δικηγόροι, καλά κάνουν τη δουλειά τους, προσπαθούν να σκαρφιστούν ένα σωρό τερτίπια. Εμείς τι τερτίπια να σκαρφιστούμε για να μπορέσουμε να ξαναζωντανέψουμε την κόρη μας;» λέει στον ΑΝΤ1 ο κ. Γιάννης Τοπαλούδης, πατέρας της άτυχης φοιτήτριας. 

«Ουσιαστικά αποτελεί κόλαφο για την επιλογή τους να ζητήσουν πραγματογνωμοσύνη, ελπίζοντας ότι θα παραπλανήσουν τον πραγματογνώμονα ψυχίατρο και θα τους χαρακτηρίσει είτε μειωμένου καταλογισμού είτε ακαταλόγιστους. Αν τους χαρακτήριζε ακαταλόγιστους δεν θα κλείνονταν στις φυλακές αλλά σε ψυχιατρική κλινική. Εάν τους χαρακτήριζε μειωμένου καταλογισμού, θα είχαν σίγουρη μια απόφαση που δεν θα ήταν ισόβια κάθειρξη» σημειώνει ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας.