«Για μαχαίρι έχω ακούσει, αλλά για όπλο όχι», είπε χαρακτηριστικά.

Όταν ερωτήθηκε για τους λόγους για τους οποίους ένας μαθητής μπορεί να κουβαλά μαζί του στο σχολείο κάποιο μαχαίρι ή όπλο (ακόμη και ψεύτικο), ο νεαρός απάντησε με νόημα: «Πραγματικά δεν έχω ιδέα!».

Στο μεταξύ, ο νεαρός μαθητής που έβγαλε όπλο ρέπλικα μέσα στο ΕΠΑΛ θα οδηγηθεί την Πέμπτη στον εισαγγελέα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά τη σύλληψή του, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Το συμβάν έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης όταν ο μαθητής έβγαλε το όπλο την ώρα της προσευχής, στο προαύλιο του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μαθητής του σχολείου που αντιλήφθηκε το συμβάν ενημέρωσε - παρουσία γονέα του - τη διεύθυνση του ΕΠΑ.Λ.

Όπως ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Μανώλης Καρτσωνάκης, «όντως υπήρξε κάποιο περιστατικό παρουσία κάποιου όπλου μέσα στον χώρο του σχολείου από κάποιον μαθητή. Το σχολείο επιλήφθηκε αμέσως. Κλήθηκε η Αστυνομία».

Από την πλευρά του ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Μοιρών, Γιάννης Αρβανιτάκης, ανέφερε: «ήρθε μαθητής με τον γονιό του στο γραφείο και μας ενημέρωσε ότι κάποιος άλλος μαθητής εμφάνισε όπλο. Εμείς ειδοποιήσαμε άμεσα την Αστυνομική Διεύθυνση, για να επιληφθεί του θέματος».

«Υπάρχουν οι διαδικασίες. Σαν διεύθυνση, σαν σύλλογος θα πάρουμε τα μέτρα μας. Το υπόλοιπο κομμάτι είναι θέμα Αστυνομικής Διεύθυνσης», τόνισε ο κ. Αρβανιτάκης.
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Ζαχαρίας Ρηγάκης υποστήριξε με αφορμή το επίμαχο περιστατικό ότι η κοινωνία μας θα πρέπει επιτέλους να ενσκήψει πάνω από τα προβλήματα της νεολαίας και να σταματήσει να κάνει «σαν να μη συμβαίνει τίποτα».

«Πρέπει όλη η κοινωνία να ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό. Να πάψει η παραβατικότητα που επικρατεί ειδικά στο νησί μας, αλλά και σε πολύ μεγάλο βαθμό και στον νομό μας. Θα πρέπει όλη η κοινωνία να ασχοληθεί με το ζήτημα. Να συζητήσουμε, να οργανώσουμε, να σχεδιάσουμε, να βρούμε λύσεις για να σταματήσει όλη αυτή η γελοιότητα, όλη αυτή η άναρχη βία, η οποία δεν οδηγεί πουθενά. Αυτό που γίνεται μας προσβάλλει όλους μας!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρηγάκης, συμπληρώνοντας ότι όλη αυτή η παραβατικότητα αποτελεί απότοκο της οικονομικής κρίσης, που γεννά φτώχεια και ακολούθως βία.