Οι δύο άνδρες που επιτέθηκαν στον γιατρό Δημήτρη Μακρέα κρίθηκαν ένοχοι για πρόσκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και οπλοχρησίας. Ο πρώτος καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση ενώ ο δεύτερος με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της νεανικής ηλικίας, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση τα οποία είναι εξαγοράσιμα προς πέντε ευρώ τη μέρα, σύμφωνα με το zarpanews.gr.

«Εκείνο το βράδυ δέχτηκα μια παντελώς αδικαιολόγητη και απρόκλητη επίθεση από ομάδα τριών ή τεσσάρων ατόμων, η οποία ξεκίνησε πισώπλατα με ξύλινο λοστό και χτυπήματα στο κεφάλι και για την οποία, αν με ρωτήσετε, δεν έχω απάντηση για ποιο λόγο έγινε», είπε ο κ. Μακρέας. 

Παρά την κακοκαιρία, αρκετός κόσμος βρέθηκε έξω από το Εφετείο Χανίων, ζητώντας την καταδίκη των ενόχων ως παραδειγματισμό για να μη ξανασυμβούν αντίστοιχες φασιστικού τύπου επιθέσεις, όπως αυτή της 25ης Μαρτίου 2015.

Ήταν 25 Μαρτίου του 2015, όταν ο γιατρός Δημήτρης Μακρέας, επιστρέφοντας από το Κοινωνικό Στέκι Μεταναστών Χανίων και ενώ περπατούσε ανυποψίαστος με τη σύζυγό του στη Σπλάντζια, δέχτηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων.

Ο γιατρός τραυματίστηκε σοβαρά, καθώς χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο έχοντας υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και υποσκληρίδιο αιμάτωμα.