Ο 15χρονος συνελήφθη επειδή έφερε όπλο ρέπλικα στο ΕΠΑΛ Μοιρών. Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο νεαρός  πήγε το πρωί της Τετάρτης στο σχολείο και πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα ζήτησε από το άλλο παιδί να πάνε κάπου απόμερα. Φέρεται να έβγαλε το όπλο και να το «κόλλησε» στο στομάχι του άλλου παιδιού, που φέρεται να γέλασε και να είπε « με αυτό θα με απειλήσεις;».

Στη συνέχεια ο 15χρονος, όπως ισχυρίζεται, έδωσε το όπλο στον 17χρονο, ο οποίος και το έθαψε σε κάποιο χωράφι. Εκεί βρέθηκε από τους αστυνομικούς, που οδηγήθηκαν από την ομολογία του μαθητή της Α Λυκείου. Στο σημείο που βρέθηκε το όπλο υπήρχε επίσης θαμμένο ένα μαχαίρι, ενώ μικρότερο μαχαίρι βρέθηκε στην κατοχή του 17χρονου.

O δικηγόρος του 15χρονου, Ζαχαριάς Λυπαράκης, ανέφερε ότι η παρεξήγηση έγινε με αφορμή... τα χωριά. Ο ίδιος έκανε λόγο για εξαιρετικό παιδί από εξαιρετική οικογένεια, που δεχόταν τις προηγούμενες ημέρες bullying από τον συμμαθητή που φέρεται να απειλήθηκε. Όπως υποστήριξε, το πιστόλι ρέπλικα το βρήκε σε εγκαταλελειμμένο κτίσμα.

Aίσθηση προκαλεί η παραδοχή μαθητή του συγκεκριμένου σχολείου πως έχει ακούσει πολλές φορές για «μαχαίρι» στο σχολείο του.

«Για μαχαίρι έχω ακούσει, αλλά για όπλο όχι», είπε χαρακτηριστικά.

Όταν ερωτήθηκε για τους λόγους για τους οποίους ένας μαθητής μπορεί να κουβαλά μαζί του στο σχολείο κάποιο μαχαίρι ή όπλο (ακόμη και ψεύτικο), ο νεαρός απάντησε με νόημα: «Πραγματικά δεν έχω ιδέα!».