Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η Γιάννα Αγγελοπούλου αναφέρθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και υποστήριξε ότι δεν χρεοκόπησαν την Ελλάδα και τότε είχαν μείνει χρήματα στον προ υπολογισμό.

«Οι Ολυμπιακοί του 2004 δεν χρεοκόπησαν τη χώρα, είναι λάθος, είναι ψέμα», είπε η Γιάννα Αγγελοπούλου, αποκαλύπτοντας πως από τον προϋπολογισμό ύψους δυο δισ. που είχε η Επιτροπή, έμειναν χρήματα. «Οι Αγώνες πέτυχαν (…) αφήσαμε 135 εκατομμύρια στον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Για τα υπόλοιπα ρωτήστε τις κυβερνήσεις που ήταν υπεύθυνες».

Παράλληλα ισχυρίστηκε πως «παραδώσαμε έργο στην ώρα του, από τους 150.000 εθελοντές δεν ζήτησε κανείς να διοριστεί. Εγώ έκανα τη δουλειά μου και μετά με έστειλαν σπίτι μου. Δεν υπάρχουν λογικές εξηγήσεις για όλα τα πράγματα (…) η λάμψη ήταν η Ελλάδα και όχι η Γιάννα. Αυτό που με πόνεσε ήταν ότι χάσαμε όλη αυτή την υπεραξία που είχαμε προσπαθήσει όλοι να πετύχουμε».

Για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις που ρημάζουν η κυρία Αγγελοπούλου σχολίασε πως «χάθηκε και ο μόχθος της Ελλάδας να δείξει ότι είναι μια πραγματικά σύγχρονη χώρα» και σημείωσε πως ευθύνονται οι κυβερνήσεις, «μη ρωτάτε εμένα, εγώ έκανα τη δουλειά μου και μετά πήγα σπίτι μου».

Η Γιάννα Αγγελοπούλου αναφέρθηκε στην πρόταση που της έγινε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την Επιτροπή Ελλάδα 2021: «Η υπόθεση αυτή είναι τόσο μεγάλη που μας ξεπερνάει. Τους θέλουμε όλους μέσα, μικρούς μεγάλους. Ο σκοπός της γιορτής δεν είναι μια παρέλαση, αλλά να μας βοηθήσει να δούμε τι έγινε, χωρίς ένα ενιαίο αφήγημα».

Η κυρία Αγγελοπούλου ισχυρίστηκε πως ο κ. Μητσοτάκης της έδωσε το λόγο του να μπουν «οι πάντες μέσα» και σημείωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον από τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Δεν έχουμε στο μυαλό μας ούτε φαραωνικά έργα ούτε εθνικές απόψεις οι οποίες να θέλουν να περάσουν πάνω από άλλες απόψεις (…) Σκοπός είναι να κάνουμε τον κόσμο να θυμηθεί, να στοχαστεί ή να μάθει για πρώτη φορά την πλευρά των γεγονότων της πραγματικής γενναιότητας και αυτοθυσίας, να δοθούν τα πάντα για την πατρίδα για την ελευθερία. Το πιο σημαντικό, να μας βοηθήσουν να δούμε που είμαστε, τί θέλουμε να πετύχουμε. Θέλουμε να είμαστε οι μίζεροι και κατατρεγμένοι ή θεωρούμε ότι έχουμε τα στοιχεία και τις δυνατότητες ακόμα και να υπερέχουμε;», τόνισε.

«Είναι μια άσκηση προετοιμασίας για το ποια θα είναι η ποιότητα της ζωής μας από εδώ και μπρος. Οι επαίτες, ή αυτοί που πραγματικά έχουμε πολλά στα χέρια μας για να κάνουμε πράγματα», τόνισε.

Σκοπός της Επιτροπής Ελλάδα 2021 σύμφωνα με την κυρία Αγγελοπούλου είναι «με μέτρο να κρίνει και να προχωρήσει, σεβόμενη το όριο των γεγονότων και το μέτρο των πραγμάτων. Δεν θα πάρουμε δημόσιους πόρους, έχω δεσμευθεί. Σκοπός μας, μετά την αυτογνωσία, η αυτοπεποίθηση να προχωρήσουμε».

Για τα μέλη της Επιτροπής η κυρία Αγγελοπούλου είπε πως πείστηκαν όλοι και πως τους τηλεφώνησε η ίδια προσωπικά και αποκάλυψε πως ο πρωθυπουργός «μου είπε ότι και αυτός ήταν πολύ συγκινημένος για την εικόνα που έδωσε τότε (σ.σ. το 2004) η χώρα μας. Και αν μπορούμε να το πετύχουμε και για το 2021, δεν θα είναι εφήμερο, θα είναι για τα επόμενα χρόνια. Το θεωρώ πολύ πιο σημαντικό από το 2004 (…) Όποιος πρωθυπουργός μου ζήτησε να βοηθήσω, το έκανα πάντα και δεν ζήτησα τίποτα».

Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η Γιάννα Αγγελοπούλου είπε: «Σαν πολίτης βλέπω μια κυβέρνηση που ήξερε τι θα αντιμετωπίσει, προετοιμασμένη, αλλά αρχή άνδρα δείκνυσι…».

Για τη σχέση της με τον Αλέξη Τσίπρα, η Γιάννα Αγγελοπούλου είπε: «προσωπικά δεν επένδυσα καμία ελπίδα στον Τσίπρα και δεν υπήρξε κανένα φλερτ. Εξελέγη πρωθυπουργός και όταν μου ζητήθηκε και αισθάνθηκα ότι έπρεπε να βοηθήσω τη χώρα να σταθεί σωστά προς τα έξω, το έκανα.  Δεν υπήρξε φλερτ, ποτέ δεν περίμενα τίποτα, ουσιαστικά προσπάθησα να βοηθήσω τον Τσίπρα. Μου είχε πει τότε ο Κλίντον ότι θα γινόταν μια ειδική παρουσία της Ελλάδας και επειδή είχε ακυρωθεί η επίσκεψή του στη χώρα μας – και αυτό ήταν λάθος της κυβέρνησης Τσίπρα – μου ζήτησε να του πάω τον πρωθυπουργό που θα εκλεγεί. Εξελέγη ο κύριος Τσίπρας, βοήθησα να πάει ο κύριος Τσίπρας».

Η κυρία Αγγελοπούλου σημείωσε πως το 2015 «πόσα εκατομμύρια Έλληνες αισθανόμασταν ότι η Ελλάδα πρέπει να βρει το δρόμο της».

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από τη Επανάσταση, θα γίνουν εκδηλώσεις στην Αμερική, την Αυστραλία και την Αφρική. Όπως είπε η Γιάννα Αγγελόπουλου δεν θα πληρωθούν όσοι συμμετάσχουν από το εξωτερικό και «θα προσπαθήσουμε να εργαστούμε με χορηγίες όπως έγινε με την Εθνική Τράπεζα».

Πολλοί άνθρωποι παίρνουν τηλέφωνο και θέλουν να δουλέψουν ως εθελοντές καθώς όπως της έχουν πει, «αυτά τα 10 δύσκολα χρόνια της κρίσης απομόνωσαν τους ανθρώπους και ο κόσμος θέλει να γευτεί ξανά την χαρά της επικοινωνίας».

Στην ερώτηση πως ο πρωθυπουργός φλερτάρει με την ιδέα ή τη φιλοδοξία, μήπως αυτή η γιορτή δίνει μια ευκαιρία για να γίνει μια, υπό όρους, επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, η Γιάννα Αγγελοπούλου είπε: «Ο πρωθυπουργός έχει πολλά όνειρα, εμείς είμαστε εδώ να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να πραγματοποιήσει τα δικά του όνειρα, για τη ζωή του».

Παρακολουθείστε στο βίντεο που ακολουθεί ένα απόσπασμα από όσα είπε η κυρία Αγγελοπούλου στην εκπομπή «Αποτύπωμα» του ΣΚΑΪ;