Σύμφωνα με τον πατέρα του 9χρονου, ο γιος του «τα είδε και για μια στιγμή κρύφτηκε στις καλαμιές. Βγαίνει αυτός (ο ιδιοκτήτης του σκύλου) από εκεί και του λέει ‘’μη φοβάσαι, δε θα σε πειράξουν, έλα εδώ να στα γνωρίσω να σε μάθουνε’’. Το παιδί περπατάει να φύγει και του όρμηξαν, το περικύκλωσαν και τα τρία και το έφαγαν το παιδί».

Όπως κατήγγειλε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο ίδιος και η γυναίκα του είχαν κάνει επανειλημμένα παρατηρήσεις στους ιδιοκτήτες των τριών σκύλων ράτσας Κάνε Κόρσο.

«Επί ένα χρόνο του λέω για αυτά τα σκυλιά ‘’σε παρακαλώ, έχουμε παιδιά μάζεψε τα να μην έχουμε κανένα πρόβλημα’’», τόνισε ο πατέρας του εννιάχρονου.

«Πριν γίνει το συμβάν πριν τρεις μέρες ξανά έξω εκεί στο σπίτι μου ήρθαν, έχω ένα πεντάχρονο παιδί έπαιζε έξω. Πήγαν πάνω του και η γυναίκα μου με τη γειτόνισσα γρήγορα έτρεξαν πήραν τον μικρό το έβαλαν μέσα και φώναζε η γυναίκα μου ‘’μάζεψε τα σκυλιά σου’’», ανέφερε.

«Το παιδί είναι πετσοκομμένο. Ούτε κεφάλι του έχουν αφήσει, ούτε πόδια, ούτε γάμπα, τίποτα δεν του έχουν αφήσει», δήλωσε από την πλευρά της η μητέρα στον Alpha.

Ελεύθεροι οι ιδιοκτήτες των σκύλων που επιτέθηκαν σε 9χρονο

Ελεύθεροι αφέθηκαν πατέρας και γιος, οι οποίοι συνελήφθησαν για την επίθεση που δέχθηκε 9χρονο αγοράκι από σκυλιά, ράτσας Κάνε Κόρσο στις Σέρρες.

Με προφορική εντολή, ο εισαγγελέας τους άφησε ελεύθερους ορίζοντας ρητή δικάσιμο, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να ολοκληρωθεί η δικογραφία με την προσθήκη καταθέσεων, κτηνιατρικών εξετάσεων κ.ά.

Παράλληλα, επιβλήθηκαν εις βάρος τους οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις που συνδέονται με τη (μη) τήρηση των όρων φύλαξης των ζώων και τις προκληθείσες σωματικές βλάβες.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, ύστερα από μήνυση για σωματική βλάβη από αμέλεια, που κατέθεσε εναντίον τους η μητέρα του 9χρονου.

Ο 49χρονος πατέρας φέρεται ως ιδιοκτήτης των τριών σκύλων, ενώ ο 24χρονος γιος του φαίνεται πως ήταν αυτός που άνοιξε την πόρτα του κτήματος απ’ όπου βγήκαν τα Κάνε Κόρσο.