Με προφορική εντολή, ο εισαγγελέας τους άφησε ελεύθερους ορίζοντας ρητή δικάσιμο, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να ολοκληρωθεί η δικογραφία με την προσθήκη καταθέσεων, κτηνιατρικών εξετάσεων κ.ά.

Παράλληλα, επιβλήθηκαν εις βάρος τους οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις που συνδέονται με τη (μη) τήρηση των όρων φύλαξης των ζώων και τις προκληθείσες σωματικές βλάβες.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, ύστερα από μήνυση για σωματική βλάβη από αμέλεια, που κατέθεσε εναντίον τους η μητέρα του 9χρονου.

Ο 49χρονος πατέρας φέρεται ως ιδιοκτήτης των τριών σκύλων, ενώ ο 24χρονος γιος του φαίνεται πως ήταν αυτός που άνοιξε την πόρτα του κτήματος απ’ όπου βγήκαν τα Κάνε Κόρσο.

Το αγοράκι νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη χειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

«Το παιδί είναι σε καλή κατάσταση. Φέρει θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και στα πόδια. Οι γιατροί είναι καθησυχαστικοί και εκτιμούμε ότι θα βγει γρήγορα» ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Αθανάσος Ματάκος.

Σύμφωνα με τον πατέρα του 9χρονου, ο γιος του «τα είδε και για μια στιγμή κρύφτηκε στις καλαμιές. Βγαίνει αυτός (ο ιδιοκτήτης του σκύλου) από εκεί και του λέει ‘’μη φοβάσαι, δε θα σε πειράξουν, έλα εδώ να στα γνωρίσω να σε μάθουνε’’. Το παιδί περπατάει να φύγει και του όρμηξαν, το περικύκλωσαν και τα τρία και το έφαγαν το παιδί».