Οι πύλες άνοιξαν σήμερα στις 9.30 το πρωί και έκλεισαν στις 9 το βράδυ.

Πολίτες όλων των ηλικιών μπήκαν στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου για να αφήσουν λουλούδια στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

«Η Επέτειος της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αυτής της κορυφαίας στιγμής της Αντίστασης κατά της εθνικώς εγκληματικής εφτάχρονης δικτατορίας 1967-1974, είναι Επέτειος Μνήμης των Αγωνιστών και των θυμάτων που έπεσαν στον βωμό της Δημοκρατίας, κατά την διάρκεια αυτής της σκοτεινής περιόδου» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ενός λεπτού σιγή τήρησε η Βουλή των Ελλήνων. Προηγήθηκε, κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας, ειδική αναφορά στην επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, από τον Πρόεδρο της Βουλής και εκπροσώπους των κομμάτων.

Στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου κατέθεσε σήμερα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου, της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρης Αλεξίου.

Αντιπροσωπείες του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γγ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, και της ΚΝΕ κατέθεσαν επίσης στεφάνια στο Πολυτεχνείο,

Την Κυριακή, η πύλη θα κλείσει στη 1 μετά το μεσημέρι.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή και από τις 12:00 ενώ θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες.

Kλείσιμο σταθμών του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας.

Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία - τρόλεϊ).