Ο εορτασμός για την 46η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών ενάντια στη Χούντα θα κορυφωθεί με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 16:00.

Τα φετινά μέτρα ασφαλείας θα είναι τα πιο αυστηρά των τελευταίων ετών, με περισσότερους από 5.500 αστυνομικούς κάθε υπηρεσίας στους δρόμους.

Το βάρος πέφτει στους άνδρες της Ασφάλειας που ήδη επιτηρούν το Πολυτεχνείο, την ΑΣΟΕΕ, τη Νομική κι άλλες μεγάλες πανεπιστημιακές σχολές σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, στις διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ που σηκώνουν το βάρος της καταστολής των επεισοδίων και τη νεοσύστατη Ομάδα «Δράση» (σ.σ. η νέα «ΔΕΛΤΑ»).

Από αέρος θα υπάρχει επιτήρηση τόσο από το ελικόπτερο της Αστυνομίας όσο και από drones, υπό τον φόβο... αντιεξουσιαστικού παρκούρ. 

Κλειστοί θα είναι σήμερα Κυριακή τρεις σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας. 

Οι σταθμοί του Μετρό που θα κλείνουν διαδοχικά είναι: «Μέγαρο Μουσικής» στις 15:00, «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» στις 16:30.

Τα δρομολόγια, ωστόσο, του Μετρό θα διεξάγονται κανονικά και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς.