Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στο Έθνος της Κυριακής, το αίτιο του τραγικού συμβάντος με θύμα τον 23χρονο δεν ήταν, η τρομακτικά μεγάλη ταχύτητα, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, αλλά ένας συνδυασμός παραγόντων.

Οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι ο Αλέξανδρος Ζαχαριάς είχε αναπτύξει το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2019 τρομακτικά μεγάλη ταχύτητα στη λεωφόρο Τραπεζούντος, στον Αγιο Στέφανο, με αποτέλεσμα να «καρφωθεί» σε ένα δέντρο, στην προσπάθειά του να αποφύγει προπορευόμενο όχημα.

Σύμφωνα ωστόσο με το πόρισμα που δημοσιεύει το Εθνος της Κυριακής, η μοιραία πρόσκρουση του σπορ αυτοκινήτου, στο δέντρο έγινε με ταχύτητα 95 χιλιομέτρων την ώρα.

Ο 23χρονος δεν φορούσε ζώνη και βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, όπως εξηγούν ειδικοί, ο θάνατος μπορεί να μην είχε αποφευχθεί ακόμα κι αν ο Αλέξανδρος φορούσε ζώνη. Και αυτό διότι η δύναμη της επιβράδυνσης (τα γνωστά «G») ήταν τέτοια που δεν θα μπορούσε να την αντέξει ο ανθρώπινος οργανισμός.

Το δυστύχημα έγινε σε μια λεωφόρο που διέρχεται από κατοικημένη περιοχή και έτσι το όριο ταχύτητας είναι τα 50 χλμ./ώρα.

Στο πόρισμα του πραγματογνώμονα, το οποίο παραδόθηκε τον περασμένο μήνα στην Τροχαία Κηφισιάς, αναφέρεται ότι δεν βρέθηκαν στο οδόστρωμα ίχνη φρεναρίσματος.