Η Αστυνομία, για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, έδειχνε να έχει τις απαραίτητες κατευθύνσεις, ενώ δούλεψε και το πληροφοριακό δίκτυο της Ασφάλειας. Παράλληλα, σημαντική βοήθεια προσέφεραν το ελικόπτερο και τα drones, καθώς το Κέντρο Επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ είχε εικόνα για το τι συμβαίνει και που σε real time. Έτσι έγιναν δύο «χειρουργικές» παρεμβάσεις στο δώμα της πολυκατοικίας επί της οδού Σπύρου Τρικούπη και στις δύο συλλήψεις στο κτήριο της οδού Στουρνάρη. Συνολικά η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 53 προσαγωγές εκ των οποίων οι 33 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σημειώνουν ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε η άρση του πανεπιστημιακού ασύλου, καθώς οι κουκουλοφόροι στερήθηκαν από τα... ορμητήρια που χρειάζονταν για να στηθεί σκηνικό εκτεταμένων επεισοδίων. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι οι αστυνομικές δυνάμεις εφάρμοσαν δόγμα μηδενικής ανοχής, καθώς μία ρίψη πέτρας αρκούσε για να γίνει έφοδος από διμοιρίες των ΜΑΤ ακόμη και στην πλατεία Εξαρχείων. Εκεί, όπου για να έβλεπες αστυνομικό τα προηγούμενα χρόνια, θα έπρεπε να έχουν προηγηθεί εκτεταμένα επεισόδια ωρών, με φωτιές σε κάδους, αμάξια, σπασμένα μαγαζιά κ.ά.

Ωστόσο, υπήρξαν και ορισμένες παραφωνίες που δεν γίνεται να μην προκαλούν ερωτήματα. Ο λόγος για τον ξυλοδαρμό μίας 20χρονης κοπέλας που έφυγε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την επίθεση σε δημοσιογράφο πολύ γνωστής ιστοσελίδας.