Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 04:50 τα ξημερώματα, στα γραφεία της τσιμεντοβιομηχανίας «Τιτάν Α.Ε.», στην οδό Χαλκίδος 22 στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου τρία μέλη της αναρχικής ομάδας προκάλεσαν φθορές με βαριοπούλες. Οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας.

Σε κείμενο ανάληψης ευθύνης, ο «Ρουβίκωνας» αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ένας λόγος που συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τα εργοδοτικά εγκλήματα στην Ελλάδα, είναι η έλλειψη οργάνωσης για την εργατική τάξη. Μια παραγωγική τάξη διασπασμένη και αποδυναμωμένη δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται. Οι καπιταλιστές ενισχύουν και εκμεταλλεύονται αυτήν την κατάσταση, αυξάνοντας τα κέρδη τους, αφήνοντας παράλληλα παιδιά εργατών και εργατριών χωρίς πατέρα και μητέρα. Η συσπείρωση και η οργάνωση σε σωματεία βάσης είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας».

Λίγη ώρα αργότερα, στις 05:00 τα ξημερώματα, σημειώθηκε νέα επίθεση από τον «Ρουβίκωνα» σε γραφεία εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου («Volterra Α.Ε.»), με πέτρες και μπουκάλια με μπογιές, στην οδό Αμαρουσίου - Χαλανδρίου 16-18, στο Μαρούσι.

Σχεδόν ταυτόχρονα, άτομα της ίδιας αναρχικής ομάδας, πραγματοποίησαν επίθεση με τον ίδιο τρόπο πάλι σε εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου («Elpedison Α.Ε.»).

«Όπως έχει δείξει η διεθνής εμπειρία η ιδιωτικοποίηση τουλάχιστον των κλάδων του δημοσίου που εξυπηρετούν βασικές ανάγκες οδηγεί σε δύο εξελίξεις. Άνοδος των τιμών και κίνδυνος για το οικονομικό μέλλον της εταιρείας που φυσικά τον πληρώνει ο καταναλωτής. (...) Δεν είναι προσωπικό ζήτημα. Ούτε ιδεολογικό. Είναι ζήτημα συμφερόντων. Των συμφερόντων της κοινωνικής βάσης και άρα των δικών μας συμφερόντων», αναφέρει σε άλλο κείμενο του ο «Ρουβίκωνας».