«Στο τρίτο διάλειμμα, περίπου στις 10:30 με 11:00 είχαν έρθει τρία παιδιά σε εμένα και μου είπανε να πάω μαζί τους για να μου μιλήσουν. Πήγαιναν στον πίσω χώρο του γυμναστηρίου και επειδή εγώ δεν ήθελα τους είπα να μιλήσουμε στην αυλή. Τότε με τράβηξαν από τα χέρια και με πήγαν στον πίσω χώρο» είπε ο 13χρονος Αστέριος Ευθυμιάδης στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα άτομο κράταγε τσίλιες και δύο τον χτυπούσαν. «Δεν ήταν συμμαθητές μου, ήταν από το δεύτερο γυμνάσιο» υποστήριξε.

Μετά το περιστατικό ο 13χρονος μαζί με τους γονείς του κατήγγειλαν το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα. Ένας από τους δράστες της επίθεσης πήγε στο τμήμα με τους γονείς του και ζήτησε συγγνώμη από τον 13χρονο ενώ σε ερώτηση γιατί τον χτύπησαν απάντησε πως τον... μπέρδεψαν με κάποιον άλλο. «Τώρα το πόσο αυτό είναι σωστό, δεν ξέρω...» είπε.

Η μητέρα του 13χρονου ανέφερε πως «ήρθαμε στο σχολείο επειδή ενημερωθήκαμε πως το παιδί είχε χτυπήσει. Όταν έφτασα κατάλαβα πως δεν είχε πέσει κάτω όπως μου είχαν πει αλλά πως είχαν μπει τρεις εξωσχολικοί και τον είχαν χτυπήσει με σιδερογροθιές».

«Εδώ υπάρχει ένας νόμος του εκφοβισμού, είναι όλοι εκφοβισμένοι από κάποιους τραμπούκους και παραβατικά στοιχεία. Είναι γνωστά παιδιά στην περιοχή, υπάρχουν πολλές καταγγελίες αλλά όχι μηνύσεις. Εμείς κάναμε μήνυση σε αυτόν που ήρθε στο αστυνομικό τμήμα με τους γονείς, είναι 15 ετών», ανέφερε η μητέρα.

Ο πατέρας του 13χρονου μιλώντας για το περιστατικό είπε «με πήρε ο διευθυντής τηλέφωνο και μου είπε πως το παιδί είχε χτυπήσει σε κάποια πόρτα και όλο το πρόσωπό του έτρεχε αίμα. Ήμουν πάρα πολύ μακριά και πήρα τη γυναίκα μου τηλέφωνο και της είπα να τρέξει γρήγορα γιατί κάτι συνέβη στον Αστέρη. Η γυναίκα μου πήρε το παιδί και το πήγε σπίτι ενώ εμείς επιστρέψαμε μετά στο σχολείο».

«Είναι κάποιοι τύποι, έχουμε κάποιο συνοικισμό Ρομά, δημιουργούν θέματα χωρίς να υπάρχουν. Δεν τους ξέρει ο γιος μου, καθόλου δεν τους ξέρει. Το πήραν το παιδί από το χέρι, το τραβήξανε και είχαν γάντια αστυνομικού με σιδερογροθιά. Πήγαμε στο γραφείο του διευθυντή, βρήκαμε την αστυνομία και μας εκλιπαρούσε ο διευθυντής να μην δώσουμε δημοσιότητα στο θέμα, να μην το αναφέρουμε. Ακόμα και οι αστυνομικοί. Εδώ στην Ευκαρπία έχουμε δύο τέτοια περιστατικά το μήνα», υποστήριξε ο πατέρας.