Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση των κατασχεμένων ποσοτήτων ναρκωτικών εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 840.000 ευρώ.

Οι συλλήψεις έγιναν το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΕΚΑΜ και της Άμεσης Δράση, ενώ τα μέλη του κυκλώματος είναι ηλικίας 29, 35, 36 και 37 ετών. Μαζί τους συνελήφθη κι ένας 16χρονος Έλληνας, ο οποίος εκτελούσε χρέη φύλακα των ναρκωτικών. Είχε προηγηθεί πολύμηνη διερεύνηση της δράσης των μελών της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, διασταύρωσης στοιχείων, εξακριβώσεων ατόμων και χώρων καθώς και δημιουργίας «προφίλ» των εμπλεκομένων, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω καθώς και οι χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών, πιστοποιήθηκε η δράση τους καθώς και οι διακριτοί ρόλοι έκαστου στη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Αρχηγός του κυκλώματος φέρεται να είναι ο 36χρονος, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση των ναρκωτικών ουσιών, την μεταφορά και τη προμήθεια με αυτές των διακινητών της Αττικής και της Κορίνθου. Τα υπόλοιπα μέλη ήταν υπεύθυνα για την φύλαξη, την τυποποίηση και τη διακίνηση των ποσοτήτων της ακατέργαστης κάνναβης ενώ ο ανήλικος εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου στις οικίες που αποκρύπτονταν τα ναρκωτικά.

Μετά από έρευνες σε όχημα που οδηγούσε ο 36χρονος και ακινητοποιήθηκε στο Σταθμό Διοδίων Ελευσίνας και σε οικία στην Αρχαία Κόρινθο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • ακατέργαστη κάνναβη βάρους 560 κιλών και 620 γραμμαρίων
  • το χρηματικό ποσό των 4.610 ευρώ,
  • τρία αυτοκίνητα, και
  • εννέα κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.