Μία γυναίκα από τη συγκεκριμένη ενορία διαμαρτυρήθηκε στη Μητρόπολη για την «ταρίφα του ιερέα για την τέλεση της ακολουθίας για την οποία απαιτεί το καλύτερο παρθένο ελαιόλαδο, άριστης ποιότητας έως και δύο λίτρα, συγ­κεκριμένα κρασιά ετικέτας, τύπου Νάμα και όχι άλλη μάρκα και το κυριότερο 25 ευρώ “κατ’ ελάχιστη προσφορά για τα λειτουργικά έξοδα του Σαρανταλείτουργου”», σύμφωνα με το onlarissa.gr.

Στην επιστολή που διανεμήθηκε προς τους πιστούς δίνονται οδηγίες για το τελετουργικό του σαρανταλείτουργου το οποίο θα γίνει για οικογένειες και συγγενείς πρώτο βαθμού, γεγονός που σημαίνει ότι συγγενείς, γείτονες και άλλα φιλικά πρόσωπα θα πρέπει να κάνουν άλλο σαρανταλείτουργο προσφέροντας... παρθένο ελαιόλαδο, το κρασί και φυσικά τα 25 ευρώ.

Για την ιστορία σαρανταλείτουργο λέγεται η τέλεση της θείας λειτουργίας επί σαράντα συνεχείς ημέρες και γίνονται συνήθως της ημέρες της νηστείας των Χριστουγέννων, από τις 15 Νοεμβρίου έως και τις 25 Δεκεμβρίου. Μνημονεύονται όσοι έχουν φύγει από τη ζωή και στη συγκεκριμένη ενορία φαίνεται πως υπήρξε... βέτο για το ποιος θα μνημονευτεί αφού αφορά συγγενείς πρώτου βαθμού για καθένα που θα δίνει όλα όσα απαιτεί ο ιερέας στην επιστολή.

« Τις ατομικές σας προσφορές λάδι, Νάμα κ.λπ. ανωτέρω είδη θα προδηλώσετε τη μέρα που θα δώσετε το δίπτυχό σας και τα λε­φτά και θα δημιουργηθεί σχετική λίστα. Κατόπιν θα τα φέρετε μόνο την ημέρα που θα οριστείτε και θα ειδοποιηθείτε από τον ιερέα και μόνο (τηλ.69…..)», καταλήγει η επιστολή.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Ελευθερία» η καταγγέλλουσα ενορίτισσα ζητά την προσωπική παρέμ­βαση του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου.