Πλημμύρες, πτώση δέντρων, καταστροφές σε στέγες και φθορές στο οδικό δίκτυο προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε τις πρωινές ώρες σήμερα τη Ζάκυνθο.

Τα προβλήματα καταγράφουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας του νομού, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πλήρης εικόνα των ζημιών.

Οι ζημιές καταγράφονται στα χωριά Κερί, Μαριές, Κοιλιωμένο, Παντοκράτορα, Σκοινάρι, Βολίμες, Άγιο Λέοντα, Αμπελόκηπους, Βασιλικό.

Τμήμα της επαρχιακής οδού στον Βασιλικό έχει κλείσει για να πραγματοποιηθούν εργασίες απομάκρυνσης βράχων που έκλεισαν τον δρόμο από κατολίσθηση, ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν καταγραφεί και στο Κερί. Στις δύο παραπάνω περιοχές βρίσκονται από νωρίς συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ήδη κληθεί να συνδράμει στην απομάκρυνση υδάτων σε σπίτι στο Κερί, σε κατάστημα σούπερ μάρκετ στη Λούμπα και σε κτίριο στους Αμπελόκηπους ενώ το κλιμάκιο της υπηρεσίας στην περιοχή των Ελατίων χρειάστηκε να παρέμβει για την κοπή κλαδιών στις Βολίμες.

Κεραυνοί, πτώσεις δέντρων και πλημμύρες στην Κέρκυρα

Προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία και στην Κέρκυρα. Δέντρα έχουν πέσει στο δρόμο από Ερίβα έως στο Λαύκι, ενώ προβλήματα ηλεκτροδότησης καταγράφονται σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Κέρκυρας.

Οι διακοπές ρεύματος δημιουργήθηκαν από τον κεραυνό που χτύπησε τον υποσταθμό της ΔΕΗ στην ορεινή Πετάλεια ενώ από τις σπίθες, ενδιάμεσα Στρινύλα-Πετάλεια προ­κλή­θη­κε πυρκα­γιά σε κολώ­να της ΔΕ­Η.

Πηγές: imerazante.gr και kerkyrasimera.gr