Στους Δήμους Καλαμάτας και Οιχαλίας οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους, τα ρέματα έχουν φουσκώσει ενώ η Πυροσβεστική έχει λάβει κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ήταν ένα έντονο καιρικό φαινόμενο που φαίνεται να υποχωρεί, ωστόσο στις περιοχές δυτικά της Καλαμάτας όπου και παρουσιάστηκαν προβλήματα έχουν ήδη σταλεί τρία μηχανήματα του Δήμου και καθαρίζουν ρέματα από φερτά υλικά, υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου Δημήτρη Μαστραγγελόπουλου. 

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στη Δυτική Ελλάδα. Πλημμύρες, πτώση δέντρων, καταστροφές σε στέγες και φθορές στο οδικό δίκτυο προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε τις πρωινές ώρες τη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα. 

Τα 104 χιλιοστά βροχής μέσα σε μία ώρα, είναι ενδεικτικά της έντασης του φαινομένου στη Μεσσηνία. Στον πίνακα που ακολουθεί αναγράφονται οι 8 μεγαλύτερες καταγραφές βροχόπτωσης έως τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Φωτογραφίες & βίντεο: messinialive.gr & tharronews.gr