Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, έγιναν 72 κλήσεις και η Πυροσβεστική έκανε επεμβάσεις σε 25 από αυτές αλλά έκανε και μία διάσωση ενός εργαζόμενου σε εργοστάσιο ξυλείας, ο οποίος από ένα χείμαρρο στην περιοχή είχε εγκλωβιστεί μέσα στο εργοστάσιο.

 

Άρχισε η καταγραφή των ζημιών

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Αργυρόπουλο «από τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν, εξαιτίας των βροχοπτώσεων έχουν πλημμυρίσει περίπου 30 σπίτια και 20 επιχειρήσεις, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές στην αγροτική οδοποιία και σε γεφύρια».

Όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιάννης Αργυρόπουλος έχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από τρία συνεργεία.

Ειδικότερα, συνεργείο μηχανικών προχωρά στην καταγραφή ζημιών στις υποδομές, ένα άλλο συνεργείο της Πρόνοιας καταγράφει ζημιές σε οικοσκευές σπιτιών, ενώ συνεργείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καταγράφει τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε επιχειρήσεις.

Επίσης, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος, «μηχανήματα καθαρίζουν δρόμους, ενώ έχουμε στείλει αίτημα στην Πολιτική Προστασία, ώστε να κηρυχθεί ο δήμος Πύργου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Φωτογραφίες και βίντεο: ilialive.gr