Μάλιστα με απόφαση του δημάρχου του νησιού, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή (22/11).

Στη σχετική απόφαση τονίζεται ότι αποφασίζεται «η μη λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της επικράτειας του Δήμου Θάσου (Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονες καταιγίδες και βροχοπτώσεις) που καθιστούν επικίνδυνη την προσέλευση και παραμονή των μαθητών στα σχολεία».

Εξάλλου, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Θάσου καλεί τους κατοίκους του νησιού να μην μετακινούνται στις περιοχές Αστρίς, Ποτός και Πευκάρι, λόγω της εκδήλωσης των έντονων βροχοπτώσεων και των προβλημάτων που εκδηλώνονται στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Οι καταρρακτώδεις βροχές και η έντονη βροχόπτωση ξεκίνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης και μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και καταστήματα στην περιοχή των Λιμεναρίων.

Η Πυροσβεστική έχει κληθεί να αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά καθώς έχουν υπερχειλίσει σχεδόν όλα τα ρέματα της περιοχής, ενώ η αστυνομία έχει κλείσει το δρόμο Καλυβίων – Λιμεναρίων.

Πηγή: kavalanews.gr