Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Από το απόγευμα της Κυριακής 24 Νοεμβρίου ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από τα δυτικά και θα επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα μέχρι και τη Δευτέρα. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, τα πιο ισχυρά φαινόμενα θα σημειωθούν στις περιφέρειες:

  1. Δυτική Ελλάδα (βράδυ της Κυριακής)
  2. Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Αττική, Σποράδες και Ανατολική Πελοπόννησος (από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έως και το ξημέρωμα της Δευτέρας)
  3. Μακεδονία, Θράκη, Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου (από νωρίς το πρωί της Δευτέρας έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας)

Σύμφωνα με την ανάρτηση του κ. Καλλιάνου, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας θα απασχολήσει την Αττική ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων.

Θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και οι νοτιάδες θα ενισχυθούν στα 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ, τόσο σε θαλάσσιες περιοχές γύρω από το νομό, όσο και σε χερσαία τμήματα.

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου: 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ "ΣΑΡΩΣΕΙ" ΑΓΓΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας θα απασχολήσει την Αττική ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων. Θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και οι νοτιάδες θα ενισχυθούν στα 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ, τόσο σε θαλάσσιες περιοχές γύρω από το νομό, όσο και σε χερσαία τμήματα.

Χρειάζεται μια ιδιαίτερη προσοχή διότι ο συνδυασμός των ισχυρών καταιγίδων μαζί με τους θυελλώδεις ανέμους μπορούν να συμβάλλουν πιθανότατα ακόμη και σε πτώσεις δέντρων, υπερχειλίσεις χειμάρρων ή άλλων πλημμυρικών φαινομένων.

Ασφαλώς δεν θα βρέξει μόνο στην Αττική, θα βρέξει σε όλη σχεδόν τη χώρα. Άρα, για το χρονικό διάστημα από το απόγευμα της Κυριακής έως και το απόγευμα της Δευτέρας, οι βροχές και οι καταιγίδες θα επηρεάσουν σχεδόν κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πιο ισχυρά φαινόμενα θα σημειωθούν στις παρακάτω περιφέρειες :

- Δυτική Ελλάδα (βράδυ της Κυριακής)

- Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Αττική, Σποράδες και Ανατολική Πελοπόννησος (από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έως και το ξημέρωμα της Δευτέρας)

- Μακεδονία, Θράκη, Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου (από νωρίς το πρωί της Δευτέρας έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας)