Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αγίας Βαρβάρας εφιστά την προσοχή των κατοίκων ενόψει των έντονων φαινομένων που φέρνει η κακοκαιρία «Γηρυόνης», ενώ ανακοινώνει πως αποφάσισε αύριο, Δευτέρα τα σχολεία να ανοίξουν αργότερα από το κανονικό.

Αναφέρει η ανακοίνωση:       

«Επειδή αναμένεται ισχυρή καταιγίδα με πολλή βροχή και θυελλώδεις ανέμους, από τις βραδινές μέχρι και τις πρωινές ώρες, που πιθανότατα θα πλήξουν και το δήμο μας ενημερώνουμε ότι:
1.  Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 10 η ώρα το πρωί.
2. Σήμερα, Κυριακή απόγευμα, θα γίνει έκτακτα αποκομιδή απορριμμάτων και ογκωδών αντικειμένων και γι’ αυτό παρακαλούμε να μη βγάλετε απορρίμματα μετά την αποκομιδή.
3. Παρακαλούμε να ελέγξετε τα λούκια και τις υδρορροές, να ασφαλίσετε ή να αποσύρετε αντικείμενα που μπορεί να μετακινηθούν, όπως πινακίδες, γλάστρες, καρότσια, τζάμια τέντες κ.λ.π. και γενικά όλα τα αντικείμενα που μπορεί να αποκολληθούν από στέγες και μπαλκόνια, να μη διέρχεστε κάτω από πινακίδες, μαρκίζες, μπαλκόνια και γενικώς να αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις».

Εξάλλου τη μη λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της επικράτειας του Δήμου Θάσου αποφασίστηκε από τον δήμαρχο του νησιού, καθώς, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα έντονα καιρικά φαινόμενα «καθιστούν επικίνδυνη την προσέλευση και παραμονή των μαθητών στα σχολεία».