Στα Δωδεκάνησα η ένταση των ανέμων ξεπερνά τα 8 μποφόρ και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά τα 9 μποφόρ.

Οι θυελλώδεις άνεμοι έφεραν απαγόρευση απόπλου όλων των σκαφών ενώ καθηλωμένα παραμένουν εξαιτίας της κακοκαιρίας και τα αεροσκάφη που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν πτήσεις.

Στην περιοχή του Ζέφυρου, στην πόλη της Ρόδου, και συγκεκριμένα κοντά στην Δημόσια Εφορία της Ρόδου, ένα τεράστιο δέντρο έσπασε από τον δυνατό αέρα και έπεσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Πλημμυρικά φαινόμενα υπάρχουν και στην Κάλυμνο.

Η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε Κινέτα και Αγίους Θεοδώρους. 

Πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη 

Ένα δέντρο έπεσε στην οδό Διογένους, κοντά στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί για αρκετή ώρα ο δρόμος, σύμφωνα με το voria.gr. 

Το δέντρο δεν άντεξε στους ισχυρούς ανέμους που επικρατούν στην πόλη από τα ξημερώματα και έπεσε κατά μήκος της οδού, καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση των οχημάτων.

Από το περιστατικό προκλήθηκαν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα, ενώ ευτυχώς δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός. Στο σημείο βρίσκεται η Πυροσβεστική για να απομακρύνει το κομμένο τμήμα του δέντρου και να δοθεί ξανά σε κυκλοφορία ο δρόμος.

Πτώση δέντρου σημειώθηκε στις 11.50 και στην Περιφερειακή Οδό, στο ρεύμα προς ανατολικά στο ύψος της εξόδου προς Κωνσταντινουπολίτικα. Στο σημείο σπεύδει η Πυροσβεστική, ενώ η δεξιά λωρίδα έχει αποκλειστεί.

Σημειώνεται πως από το πρωί βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής για την κοπή δέντρων. Αρκετές πτώσεις έχουν σημειωθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκαλώντας φθορές σε ΙΧ αυτοκίνητα

Φωτογραφίες: rodiaki.gr