Οι Αρχές αλλάζουν πλέον τακτική απέναντι στον «Ρουβίκωνα» και εφαρμόζουν το... αμερικάνικο σύστημα του «follow the money».

Ήδη, μάλιστα, έχει κληθεί να καταθέσει μία γυναίκα, σε τραπεζικό λογαριασμό της οποίας φέρεται να συγκέντρωνε χρήματα η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας». Πιο συγκεκριμένα, αφορά το ποσό των 30.000 ευρώ που είχε οριστεί από δικαστήριο ως εγγύηση, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερο ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας, που είχε συλληφθεί για την επίθεση στη Βουλή.

Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας μπαίνουν κι άλλες δράσεις οικονομικής ενίσχυσης του «Ρουβίκωνα», καθώς έχει διαπιστωθεί μεγάλη ευκολία στη συγκέντρωση χρημάτων για «συντρόφους» που έχουν μπελάδες με τη Δικαιοσύνη.

Τέλος, ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα», με ανάρτησή του στο Facebook, υποστηρίζει ότι τα χρήματα συγκεντρώθηκαν μετά από καμπάνια αλληλεγγύης και τα μετέφερε ο ίδιος στην τράπεζα.

Η ανάρτηση του ηγετικού στελέχους του «Ρουβίκωνα»

Ο Ρουβίκωνας όπως όλοι και όλες θα θυμάστε είχε πραγματοποιήσει παρέμβαση στην Βουλή για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Είχε συλληφθεί τότε ένας σύντροφος και μετά μέσω κάποιων βίντεο είχα «αναγνωριστεί» κι εγώ από ασφαλίτες και ασκήθηκε και σε μένα δίωξη.

Ορίστηκε και στους δύο εγγύηση 30.000 ευρώ στον καθένα.

Μετά από μια πανευρωπαϊκή καμπάνια αλληλεγγύης τα λεφτά βρέθηκαν. Μήνες μετά οι αρχές στοχοποιούν μια συντρόφισσα (η οποία απλά διευκόλυνε την διαδικασία δίνοντας τον τραπεζικό της λογαριασμό). Την καλούν για να δώσει εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων. Ουσιαστικά πρώτα σου λένε δώσε τριάντα χιλιάρικα αλλιώς θα πας φυλακή, και μετά σε κατηγορούν επειδή ..βρήκες τα χρήματα.

Είστε αστείοι.

Ό,τι κολπάκια και να κάνετε δεν θα μας σταματήσετε. Όσους νόμους και να νομοθετήσετε όσες δομές μας και εάν χτυπήσετε όσες κατηγορίες και εάν μας βάλετε.

Και όσoν αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση ΕΓΩ ΤΑ ΒΡΗΚΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Τα είχα σε μια σακούλα και τα πήγα σε μια τράπεζα. Πήρα μια επιταγή και πήγα και την κατέθεσα στο Παρακαταθηκών και δανείων. Μετά πήρα ένα χαρτί που έδειχνε την συναλλαγή και το παρέδωσα στην ανακρίτρια και τέλος.

ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΗΣΥΧΗ.

Την οποιαδήποτε ερώτηση θα την κάνετε σε μένα.