Τεράστια προβλήματα υφίστανται στη Σύμη αφού όπως φαίνεται και από τα βίντεο που δημοσίευσαν κάτοικοι του νησιού στα social media, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους, οι οποίοι παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμα τους.

Στο έλεος του «Γηρυόνη» βρίσκεται και η Ρόδος αφού λόγω της έντονης βροχόπτωσης οι δρόμοι τόσο της πόλης όσο και αρκετών χωριών του νησιού, έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους.

Μεγάλα προβλήματα παρατηρούνται στο χωριό της Λάρδου, όπου η έντονη βροχόπτωση που έπληττε την περιοχή από τα ξημερώματα της Δευτέρας, είχε σαν αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν τα δύο ποτάμια που διαπερνούν τον οικισμό και συγκεκριμένα ο «Φονιάς» και ο « Μεριδιάτης».

Τα λασπόνερα από τα ορμητικά νερά στους κεντρικούς δρόμους του οικισμού, έχουν φτάσει μέχρι το γόνατα, αφού τα λιγοστά φρεάτια στις περισσότερες περιπτώσεις είναι φραγμένα και δεν μπορούν να υποδεχθούν το νερό.

Προβλήματα όμως και διακοπές ρεύματος και υπερχειλίσεις ποταμιών σημειώθηκαν και στις περιοχές Αρχίπολη, Ιαλυσό, Απολακκιά, Άγιο Ισίδωρο και Μανδρικό.

Η κατάσταση είναι δύσκολη και οι αρμόδιες υπηρεσίες συνιστούν εξαιρετική προσοχή σε όλους όσους κινούνται στο οδικό δίκτυο, εντός ή εκτός της πόλης της Ρόδου.

Υπενθυμίζεται ότι κατάσταση ήταν δύσκολη στην περιοχή αφού από το πρωί έπνεαν ανέμοι εντάσεως οκτώ και σε ορισμένες περιπτώσεις και εννιά μποφόρ, γεγονός που είχε προκαλέσει την απαγόρευση απόπλου όλων των σκαφών.

«Φούσκωσε» ο Πηνειός, Προβλήματα και σε Κατερίνη - Χαλκιδική

Επικίνδυνες καταστάσεις καταγράφονται στο Διαλεκτό Τρικάλων όπου τα νερά του ποταμού Πηνειού σχεδόν αγγίζουν τη γέφυρα, ενώ έχουν σκεπάσει τους πυλώνες και το εργοτάξιο που έχει στηθεί στην κοίτη του για την κατασκευή νέας γέφυρας.

Σε άλλα σημεία της περιοχής δημιουργήθηκαν προβλήματα από υπερχείλιση χειμάρρων.

Στην Κατερίνη η παραλία, ο Κορινός έγινε ένα με τη θάλασσα, ενώ σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται και σε άλλα σημεία της περιοχής.

Στη Χαλκιδική μετά την Ολυμπιάδα προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην Ιερυσό καθώς από τη δυνατή βροχή φούσκωσαν ρέματα και τα ορμητικά νερά έπληξαν τον οικισμό.

Πηγές: rodiaki.gr, trikalavoice.grkapa-news.grhalkidikinews.gr