Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αθήνα. Η δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια και το εστιακό βάθος ήταν στα 30 χιλιόμετρα.

Οι κάτοικοι των Χανίων ξεχύθηκαν στους δρόμους, είτε από σπίτια, είτε από χώρους εργασίας.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το zarpanews.gr, από σχολεία των Χανίων, όπου οι μαθητές μετά τον σεισμό βγήκαν στο προαύλιο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κισσάμου, Γιώργο Μυλωνάκη,έχουν αναφερθεί ζημιές σε παλιά ακατοίκητα σπίτια από τον σεισμό.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Κίσσαμο, την Παλαιόχωρα και το βόρειο τμήμα των Χανίων προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας σχετικά με το σεισμό.

Κανονικά τα μαθήματα στα σχολεία

Επέστρεψαν και πάλι στις τάξεις τους οι μαθητές των σχολείων του Ηρακλείου και των Χανίων, οι οποίοι μετά την εκδήλωση του σεισμού, δόθηκε οδηγία να παραμείνουν στις αυλές.

Στις δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης, σημείωσε ότι μετά από ένα πρώτο έλεγχο των σχολείων από τους διευθυντές, με απόφαση των αντιπεριφερειαρχών Ηρακλείου και Χανίων, τα παιδιά αποφασίστηκε να παραμείνουν στα σχολεία και να ολοκληρώσουν κανονικά το πρόγραμμά τους, καθώς δεν υπάρχει αναφορά για ζημιές.