Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρώντας ανέφερε ότι «Ούτε ο Όρμπαν δεν θα το τολμούσε», ενώ την πρακτική καταδίκασε η Έλενα Ακρίτα, λέγοντας πως εργάζεται στα «Νέα» 40χρόνια και οι παλιοί διευθυντές δεν υπέκυπταν σε τέτοιου είδους πιέσεις.

Ο κ. Δοξιάδης, ο οποίος συνεργάζεται και με την κυβέρνηση, καθώς μετέχει στο πρόγραμμα «Κανένα παιδί μόνο» για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, απηύθυνε ανοχτή επιστολή στην εφημερίδα, με αφορμή επικριτκά σχόλια του συντάκτη της Δημήτρη Μανιάτη για την επικεφαλής του προγράμματος στην οποία τον αποκαλεί «χυδαίο υποκείμενο».

Όπως γνωστοποιεί, σταματά την αρθογραφία στην εφημερίδα επειδή ο Δημήτρης Μανιάτης έγραψε σχόλια στα social media για την κυρία Αγαπηδάκη.

«Δεν ξέρω αν το υποκείμενο αυτό έχει πρόβλημα σεξουαλικό, ψυχοπαθολογικό, κοινωνικό κόμπλεξ ή πάσχει από εντελώς αναίτιο ναρκισσισμό ή μεγαλομανία--και τα δύο αντικειμενικά αδικαιολόγητα σε ένα άτομο με κανένα ουσιαστικό επίτευγμα στη ζωή του, πέραν του εξυπνακισμού και της χυδαιολογίας. Δεν με αφορούν όμως τα κίνητρα, ο ψυχισμός ή τα πρόβλήματά του» ανέφερε στο κειμενό του.

«Λυπάμαι, φίλες και φίλοι στα ᾽Νέα᾽. Λυπάμαι για όσους διοικούν την εφημερίδα, που τους εκτιμώ και τους σέβομαι, αν δεν ανταποδίδω πλέον την τιμή που μου κάνατε καλώντας με να γράφω στις σελίδες σας. Αλλά διαλέγω προσεχτικά τις παρέες μου, και τα σπίτια που με καλούν. Θα ήταν ευχής έργον την ίδια επιλεκτικότητα να δείξει και η εφημερίδα, τιμώντας--αν μη τι άλλο-- την ιστορία της» καταλήγει η παρέμβαση Δοξιάδη. 

ΣΥΡΙΖΑ: «Ούτε ο Όρμπαν»

«Ο συνεργάτης του πρωθυπουργού, κ. Δοξιάδης, σε τρεις μόλις μέρες δίπλα στον κ. Μητσοτάκη, μπήκε κατευθείαν στη λογική της κυβέρνησης για την ελευθεροτυπία.  πολυδιαφημισμένη προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη ζητά δημοσίως την απόλυση του δημοσιογράφου Δ. Μανιάτη!» ανέφερε σε ανακοίνωσή του.
«Ούτε ο Όρμπαν δεν θα το τολμούσε σε τρεις μόλις μέρες θητεία σε κυβερνητικό αξίωμα. Ο φιλελευθερισμός του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνεται από την ανοχή του στο δημοσιογραφικό πλουραλισμό. Ανέχεται τους πάντες αρκεί να μην ασκούν κριτική στην κυβέρνησή του. Αλλιώς, ζητά απλώς την
απόλυσή τους από το αφεντικό» σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακρίτα: Οι ιστορικοί διευθυντές υποστήριζαν το δικαίωμα στην αντίθετη άποψη

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Έλενα Ακρίτα τάχτηκε στο πλευρό του Δημήτρη Μανιάτη λέγοντας ότι ότι στα 40χρόνια που εργάζεται στα «Νέα», δεν θυμάται ιστορικούς διευθυντές «να υποκύπτουν σε πιέσεις τύπου ‘πρόσλαβε αυτόν’, ή ‘απόλυσε τον άλλον’».

«Θεωρώ ανεπίτρεπτη την συμπεριφορά του Απόστολου Δοξιάδη. Το γεγονός πως ενίοτε αρθρογραφεί στα ΝΕΑ καθ’ ουδένα τρόπο τον νομιμοποιεί να παρεμβαίνει εμμέσως πλην σαφώς ζητώντας - για να μην πω απαιτώντας - την απόλυση του οιουδήποτε εργαζόμενου στην εφημεριδα.
O Δημήτρης Μανιάτης είναι ένας έντιμος και ακέραιος δημοσιογράφος, ένας αρθρογράφος με εξαιρετικό κείμενο, ένας άνθρωπος με γνώσεις, ουσία και περιεχόμενο. Τον τιμώ. Είμαι στο πλευρό του. Εννοείται. #μετονΔημήτρη»
καταλήγει η κυρία Ακρίτα.