Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν πληροφορίες που είχαν ότι ένα άτομο από τη Μεσσηνία αναζητεί αγοραστές για να πωλήσει αρχαίο μαρμάρινο άγαλμα έναντι του χρηματικού ποσού των 350.000 ευρώ. Έφτασαν στην περιοχή, εντόπισαν τον 34χρονο και μετά από έρευνα στην οικία του βρέθηκε σε αποθηκευτικό χώρο και κατασχέθηκε το αντικείμενο. Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για παράβαση των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η κατασχεθείσα αρχαιότητα επιδείχθηκε σε αρμόδια αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, η οποία γνωμάτευσε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και πρόκειται για αντικείμενο σπουδαίας αξίας, προερχόμενο από αρχαίο επαρχιακό εργαστήριο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τμήμα μαρμάρινου αγάλματος αρχαϊκής περιόδου (6ος αιώνας π.Χ.) με έξεργο στοιχείο, που αναπαριστά νεανική μορφή σε γυμνότητα, με σωζόμενο ύψος εξήντα 60 εκατοστά και πλάτος 33 εκατοστά.

Τα κατασχεθέν αρχαίο κινητό μνημείο θα παραδοθεί για φύλαξη και τελική εκτίμηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.