Προηγήθηκε ανθρωποκυνηγητό από αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή συναδέλφων τους από το Τ.Α. Ασπροπύργου και την ΟΠΚΕ. Σε βάρος του σεσημασμένου 24χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστείες και κλοπές κατ' εξακολούθηση.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο συλληφθείς συμμετείχε σε σπείρα, τα μέλη της οποίας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με την απειλή όπλου, διέπρατταν συστηματικά ληστείες σε βάρος οδηγών φορτηγών οχημάτων από τους οποίους αφαιρούσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και προσωπικά τους έγγραφα και σε βάρος εταιρειών από τις οποίες αφαιρούσαν χρηματοκιβώτια, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κα άλλα αντικείμενα. Επίσης προέβαιναν σε διαρρήξεις-κλοπές από εταιρείες και σταθμευμένα φορτηγά.

Ως μεταφορικό μέσο για τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων χρησιμοποιούσαν Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο είχαν αφαιρέσει από την περιοχή του Περάματος. Μέχρις στιγμής εξιχνιάσθηκαν 8 περιπτώσεις ληστειών σε εταιρείες και οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων και 3 περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών από εταιρείες και σταθμευμένα φορτηγά, στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών.