Ο χαρακτηρισμός που του αποδόθηκε αφορά στα όσα ακολούθησαν μετά την υπόθεση του στελέχους της ΚΝΕ ο οποίος συγκρούστηκε με άνδρες των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, του οποίου το όνομα έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον αέρα.

Ο κ. Μπογδάνος ζητά από τους παραγωγούς της εκπομπής «επανόρθωση» για σχόλιά τους σε εκπομπές, αλλά και για άρθρο που έχει αναδημοσιευτεί στη σελίδα, ακόμα και tweet.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο εξώδικο: «το συγκεκριμένο απόσπασμα ραδιοφωνικής εκπομπής (ένα από τα δεκάδες που παραθέτει ο βουλευτής) εξυπηρετούσε μια και μόνο σκοπιμότητα: την άνευ ορίων εξύβριση και συκοφάντησή μου. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί της ως άνω ραδιοφωνικής εκπομπής αναφέρονται κατ’ επανάληψη στο ονοματεπώνυμό μου, εξυβρίζοντας με και συκοφαντώντας με. Συνεπώς, το σύνολο του εν λόγω αποσπάσματος ραδιοφωνικής εκπομπής είναι άκρως προσβλητικό για την προσωπικότητα μου, καθώς εμπεριέχει ευθείες ύβρεις, διαστρέβλωση της αλήθειας σχετικά με κάποιες τοποθετήσεις μου και, εν γένει, κάθε παράγραφος του επιδιώκει τη συκοφάντηση μου.

Άλλωστε, το ανωτέρω απόσπασμα ραδιοφωνικής εκπομπής δεν αποτελεί τη μοναδική προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος μου και προσβολής της προσωπικότητάς μου από πλευράς σας, δεδομένου ότι η ραδιοφωνική εκπομπή σας έχει κατ’ επανάληψη αναφερθεί με υβριστικό και συκοφαντικό τρόπο στο πρόσωπό μου». 

Μεταξύ των ραδιοφωνικών αποσπασμάτων τα οποία έθιξαν τον κ. Μπογδάνο, παρατίθενται τα εξής: 

«(…) Και πάμε στον εθνικό ρουφιάνο, όπως αποκαλείται στα social media, από χθες, με πολύ μεγάλη επιτυχία, έχει κατακτήσει και αυτόν τον τίτλο, γενικώς, στον λίγο χρόνο που τον γνωρίζουμε από τη δημοσιογραφία και την πολιτική, κατακτά τίτλους συνεχώς, θα ακούσουμε μια παλιά του δήλωση που μιλούσε για τον Τσολάκογλου τότε, ένας από τους δοτούς πρωθυπουργούς της κατοχής, οι Γερμανοί τους επέλεγαν, τους επέβαλαν και ήταν εκεί για να προσφέρουν έργο στους Ναζί και στη Γερμανία, θα ακούσουμε εδώ το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, με τι γλυκά λόγια μιλάει για. τον Τσολάκογλου (…)».

« Μα είναι δυνατόν να ακούμε το φασισταριό, το το το, τι να πω ένα σκουλήκι είναι ρε γαμώτο.

Δε λέω, δε λέω, αλλά ας ξέρουμε και τί γίνεται.

Μα έτσι δεν το ξέρουμε ποια;

Ε όχι όλοι.

Τα φασισταριά δεν τα ξέρουμε; Και πάνε και ψηφίζουνε τα ζώα

Για ποιον λέτε τώρα;

Τον Μπογδάνο, πώς διάολο τον λένε τώρα, τον φασίστα, το κάθαρμα.

O Μπογδάνος δεν είναι φασίστας.

Τί είναι;

Ένα απλό πλυντήριο (…).

(…) Βγάλε την κουκούλα δε σου χρειάζεται. Προχώρα. Δείξε μου έναν. Έναν».