«Ξύπνησα 5 η ώρα να πάω για δουλειά. Άκουσα τη μάνα να σπαράζει, να ουρλιάζει. Κατάλαβα ότι έγινε κάτι πάρα πολύ άσχημο. Δεν ήξερα ποιο κουδούνι να χτυπήσω. Άκουσα μόνο να λέει κάποιος “το παιδί, ακούς; να προλάβουμε το παιδί...”. Άκουγα αυτόν (τον πατέρα) λίγο πιο ψύχραιμο, έλεγε “ηρέμησε, ηρέμησε”. Άκουγα χτυπήματα, σαν παλαμάκια και κατάλαβα ότι ο ένας προσπαθούσε να συνεφέρει τον άλλον (για τους γονείς του μωρού) ή να προσπαθούσαν να συνεφέρουν το παιδί» λέει μία γειτόνισσα.

«Διάβασα στο ίντερνετ ότι τα παιδιά έπαιζαν κρυφτό αλλά δεν το ξέρω» σημειώνει, καθώς η πρώτη εκτίμηση λέει ότι το παιδάκι πέθανε από ασφυκτικό θάνατο όταν παγιδεύτηκε μέσα σε ντουλάπι που υπήρχε κάτω από το κρεβάτι του. 

«Επειδή ήταν μια οικογένεια που ακουγόταν και έκαναν φασαρία τα παιδάκια δεν έδωσαν σημασία οι γείτονες στην αρχή» καταλήγει.

«Το παιδάκι το έβλεπα πολύ τακτικά. Ήταν στο μπαλκόνι και όταν το πρωί έβγαζα βόλτα τον σκύλο μου, φώναζε, γελούσε, ήταν ένα χαρούμενο παιδάκι» λέει συγκινημένος ένας άλλος γείτονας της οικογένειας στο Ίλιον.

«Το πρωί γύρω στις 5.30 η κόρη μου άκουσε τη μάνα να τσιρίζει, ο πατέρας φαινόταν πιο συνειδητοποιημένος ενώ η μαμά του παιδιού πίστευε ότι το παιδάκι ζούσε» αναφέρει.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού», είχε υπάρξει τον Σεπτέμβριο καταγγελία για παραμέληση του παιδιού από την οικογένεια και ότι ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.