Ο λόγος για τη ληστεία στα ΕΛΤΑ Θουρίας και αυτή στην Τράπεζα Πειραιώς στη Χώρα Μεσσηνίας.

Ο τρόπος δράσης θυμίζει αρκετά ένοπλο αντάρτικο πόλεως, πολλώ δε μάλλον όταν εδώ και χρόνια έχει επιβεβαιωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουμε συμπράξεις τρομοκρατών με ποινικούς. Μέχρι στιγμής η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παρακολουθεί διακριτικά την πορεία των ερευνών, ωστόσο, μία σειρά από κοινά στοιχεία έχουν κινήσει το ενδιαφέρον των αρμόδιων αξιωματικών. Για παράδειγμα το ποσό των περίπου 315.000 ευρώ που άρπαξαν από τις δύο ληστείες οι δράστες, είναι κάτι που δεν περνά απαρατήρητο.

Ας βάλουμε, όμως, τα πράγματα σε μία σειρά. Και στις δύο περιπτώσεις ληστειών, οι δράστες δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον να κρύψουν τα πρόσωπα τους, παρότι γνώριζαν ότι καταγράφονται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Ούτε περούκες, ούτε ψεύτικα μουστάκια, ούτε μάσκες σιλικόνης, ούτε τίποτα... Επίσης, αν και πλέον δεν αποτελεί έκπληξη, χρησιμοποιήθηκε βαρύς οπλισμός και συγκεκριμένα πολεμικά τυφέκια Kalashnikov. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στη ληστεία του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, παρέμειναν στο σημείο έχοντας ακινητοποιήσει υπαλλήλους και πελάτες για 15 λεπτά μέχρι να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο λόγω χρονοκαθυστέρησης.

Το σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι πως η ΕΛ.ΑΣ. έχει να κάνει με «επαγγελματίες». Αυτό που καλείται να διερευνήσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είναι εάν υπάρχει δίαυλος με το ένοπλο αντάρτικο πόλεως, το οποίο συνηθίζει τέτοιες «απαλλοτριώσεις» πριν από μεγάλη τρομοκρατικά χτυπήματα.