Όπως  καταγγέλλουν, με κοινή ανακοίνωση τους, η Ένωση Αστυνομικών Αθηνών και η Ένωση Αστυνομικών Πειραιά, «ο συνάδελφος μας από τύχη γλίτωσε τα χειρότερα (ο τραυματισμός είναι στην περιοχή του ματιού)». Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι «παρά τις κατά καιρούς μεγαλόστομες εξαγγελίες περί μέτρων πρόληψης και καταστολής της βίας στα γήπεδα και έξω από αυτά, για ακόμα μία φορά δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές».

Οι δύο συνδικαλιστικές ενώσεις αστυνομικών εξαπολύουν «πυρά» κατά της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι «πιστέψαμε πως επί νέας διακυβέρνησης, η εκπεφρασμένη βούληση της νέας αθλητικής ηγεσίας για ριζική παρέμβαση και αντιμετώπιση της “καφρίλας” των γηπέδων, θα είχε φέρει κάποια θετικά αποτελέσματα, ώστε γεγονότα σαν και τα προχθεσινά και πολλά ακόμα, να ήταν οριστικά παρελθόν. Αποδεικνύεται ωστόσο ότι με μεγαλόστομες διακηρύξεις και σχέδια, επί χάρτου δεν αντιμετωπίζεται η βία των γηπέδων. Απαιτούνται δραστικά μέτρα στο πλαίσιο μιας σοβαρής στρατηγικής για την οποία όσοι κληθούν να εφαρμόσουν, θα φέρουν και ακέραια την ευθύνη όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».

«Βαρεθήκαμε τα κροκοδείλια δάκρυα και τα ευχολόγια. Δεν ανεχόμαστε κάθε Σαββατοκύριακο οι συνάδελφοι να εκτελούν υπηρεσία σε εμπόλεμες ζώνες», καταλήγει η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.